'boli me nepravda' / Nakon kobne nesreće donirali Marinelino srce: Shrvana majka želi znati kome je spasila život

Image
Foto: Facebook/Dubravka Petric/PIXSELL

Poginula je nakon prometne nesreće jer je njezin vršnjak vozio pijan 150 km/h

27.9.2018.
21:44
Facebook/Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Marinela Trupeljak (20) iz Vuke poginula 3. prosinca prošle godine u KBC-u Osijek nakon što je njezin vršnjak Ivan Ljušanin vozeći pijan i bez vozačke skrivio prometnu nesreću. Shrvana obitelj odlučila je donirati Marinelino srce i tako spasiti nečiji život.

"To je glavno što me još drži. Duševno sam povrijeđena, na antidepresivima, no više od svega voljela bih vidjeti u kome kuca srce moje Marinele", kazala je njezina majka za 24 sata i dodala kako je boli nepravda učinjena njezinoj kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Općinskom sudu u Osijeku vodi se spor protiv Ljušanina koji je, kako piše u optužnici, oko 1.30 sati, s 1,79 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole vozio BMW 150 kilometara na sat gdje je dozvoljeno samo 50.

Vozio je prema centru Kuševca kada je izgubio kontrolu nad vozilom. Nakon toga je BMW zaplesao na cesti, sletio u kanal i snažno se zabio u betonsko postolje šahta. Vozilo je potom odbačeno u zrak, udarilo u rub betonskog mosta, a naposljetku i u stražnji gornji dio parkiranog automobila. U daljnjem je kretanju BMW udario i u stablo te se zaustavio u kanalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim u autu su bili Marinela koja je od zadobivenih ozljeda preminula dan kasnije u bolnici te Damir Đambić (32) koji je morao nekoliko mjeseci provesti u bolnici zbog višestrukih prijeloma. 

"Te večeri je rekla da neće ići van jer joj je dva tjedna ranije preminuo djed. Ne znam zbog čega se predomislila, no nazvala je Ivana da dođe po nju. U 2.30 sati išla sam pogledati gdje je i vidjela da je nema. U 7 sati došli su policajci te mi rekli da je imala prometnu nesreću i da je u bolnici. Odmah sam osjetila da nije dobro", ispirčala je majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prevrtanju BMW-a, Marinela i Damir su ispali iz automobila, a policija je Ivana zatekla na stražnjem sjedalu. Od udarca u beton imala je teške ozljede glave te su liječnici roditeljima priopćili da je klinički mrtva zbog čega su je idućeg dana isključili s aparata.

"Da su barem zvali nekoga da dođe po njih. Ili da su pozvali taksi. No sad je ionako prekasno za sve", govori njezina obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Isusovačke gimnazije, Marinela je upisala matematiku na Sveučilištu u Osijeku. Budući da joj nije išlo kako se nada, pronašla je posao i krenula štedjeti za vlastiti automobil.

Prijatelji kažu da će je pamtiti kao mladu, vedru i pametnu djevojku koja je prerano napustila ovaj svijet. Kako piše 24 sata, Ivan Ljušanin i Marinela bili su prijatelji iz djetinjstva koji su išli osam godina u osnovnu školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljušanin je najprije okrivio Damir Đambića da je vozio te kobne noći. No, nakon što se Đambić oporavio, policiji je pojasnio kako to nije točno.  Braneći se, Ljušanin je rekao kako se ne sjeća ničega, pa tako ni nesreće, nakon što su naručili drugu bocu votke u kafiću u kojem su bili te večeri.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo