seksualno uznemiravanje / Nakon što ga je disciplinski sud izbacio iz službe, načelnik Klarić planira žalbu

U posljednje tri godine MUP je imao tri predmeta u kojima su se policajci teretili za nedolično ponašanje

26.1.2021.
19:10
VOYO logo

Nakon što ga je disciplinski sud izbacio iz državne službe zbog seksualnog uznemiravanja policajki na radnom mjestu, ali i nezakonitog prelaženja državljana BiH preko granice - načelnik granične postaje Gruda - Matko Klarić planira žalbu.

Teško naštetio službi policije

No, iako je presuda nepravomoćna, dubrovačka policija donijela je odluku da se Klarića odmah udalji s dužnosti, sve do pravomoćnosti! Matko Klarić od jučer je bez načelničkog mjesta. Disciplinski sud utvrdio je da je učinio više povreda službene dužnosti i teško naštetio službi policije! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako je on to učinio, ja bi ga isto osudio'', komentirao je Dubrovčanin.

"Radi se o odluci koja je prvostupanjska i nepravomoćna temeljem koje je načelnik dobio odluku da se gospodin Klarić udalji iz službe do pravomoćnosti te odluke", kazala je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klarićev odvjetnik šokiran ovakvim epilogom - još jučer je najavio žalbu. Tvrdi oko cijelog slučaja posljednjih dana bila je prevelika hajka. 

"Ono što je nama najčudnije, obzirom da su svjedoci izjavili skroz suprotno od onog što je bilo u tijeku postupka. Ovakva odluka je neodrživa, ona mora pasti", rekao je Dario Obradović, odvjetnik Matka Klarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sve dodaje i kako se stvorila nova sudska praksa da se za, kako kaže, najmanju sitnicu dobiva trajni otkaz. 

"Na izravno pitanje dal je bilo ikakvog seksualnog ili spolnog uznemiravanja od svih je rečeno - ne. Niti je bilo ikakvih vulgarnih riječi, niti je bilo ikakvog kontakta. Ničeg apsolutno nije bilo", izjavio je Obradović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odluka disciplinskog suda /

Ekspresno i u jednom danu: Načelnik Klarić proglašen je krivim za uznemiravanje policajki, izbačen je iz državne službe

Image
odluka disciplinskog suda /

Ekspresno i u jednom danu: Načelnik Klarić proglašen je krivim za uznemiravanje policajki, izbačen je iz državne službe

Predsjednik Sindikata time nije iznenađen. Izjave policajki, kaže, nisu se odmah uzele, mnoge su bile u strahu od odmazde, dok su se njihove fotografije dijelile po Facebooku. 

"Ja sam cijelo vrijeme bio s njima, i sa žrtvama i sa svjedocima, ali nije stvar samo njih - stvar je poruke drugim žrtvama - da ovakvo ponašanje više neće biti dozvoljeno i da ako ima toga da prijave. Mislim da ima toga još'', kazao je Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje tri godine MUP je imao tri predmeta u kojima su se policajci teretili za nedolično ponašanje s elementima seksualnog uznemiravanja. U jednom slučaju policajac je proglašen djelomično odgovornim i dobio je novčanu kaznu. U drugom postupku je oslobođen, dok je treći postupak još u tijeku. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo