'nepovezane priče' / Napadač na dvije žene prije dva mjeseca bio u udruzi 'Snaga vjere': 'Rekao je da nema gdje spavati... Vidjelo se da je sitni kriminalac'

Image
Foto: Ilustracija/Ivo Čagalj/PIXSELL

'Govorio sam mu da treba promijeniti svoj život, da se javi u komunu za početak, ali njega je to očito nerviralo pa me nije ni slušao', kaže Nikša Džanko

19.7.2021.
8:10
Ilustracija/Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Muškarac (28) iz Gline koji je osumnjičeni za dvostruki pokušaj ubojstva u Splitu, tvrdi da nije tukao žene. Negira kazneno djelo iako su oba napada snimile nadzorne kamere.

Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Muškarac je već prijavljivan za široki spektar kaznenih djela, a prije ispitivanja u Državnom odvjetništvu pregledala ga je psihijatrica. Utvrdila je da je opasan za okolinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko dugo je 28-godišnji Aleksandar Nišević iz Gline, koji je u subotu ujutro teško ozlijedio dvije žene na Firulama i na Blatinama, boravio na području Splita i okolice, ne zna nitko.

Image
dvostruki pokušaj ubojstva /

Psihijatrica je utvrdila da je mladić iz Gline opasan za okolinu: On tvrdi da nije tukao žene

Image
dvostruki pokušaj ubojstva /

Psihijatrica je utvrdila da je mladić iz Gline opasan za okolinu: On tvrdi da nije tukao žene

Prije dva mjeseca 28-godišnjak pokucao na vrata prenoćišta udruge "Snaga vjere" u Varoši. Nikša Džanko, koji vodi tu udrugu, primio ga je na spavanje, baš kao što prima svakoga kome treba pomoć, topli obrok, a nije to u mogućnosti osigurati, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primili smo ga kao i svakog tko nam dođe, ali nije se dugo zadržao. Rekao je da nema gdje spavati i da nema novaca, pa smo mu dali krevet. Rekao je da je beskućnik i spominjao je neke pomalo nepovezane priče kako je živio u Glini dok nije pala, pa na Kosovu, pa je spominjao težak razvod roditelja, pa Ameriku... Vidio sam odmah da mu se ne može baš vjerovati. Djelovao je malo glupasto, a vidjelo se da je tipični sitni ulični kriminalac. Govorio sam mu da treba promijeniti svoj život, da se javi u komunu za početak, ali njega je to očito nerviralo pa me nije ni slušao. Nakon nekoliko dana u prenoćištu rekao je da ide dalje, da će raditi kod nekog čovjeka na Žnjanu. Od tada nisam čuo ništa o njemu do ovog ružnog događaja, kada je napao jadne žene", govori Džanko, koji, poput čitave javnosti, osuđuje ovakav čin muškarca iz Gline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo