završio na hitnoj / Napadnut taksist u Zagrebu: 'Udario me šakom u glavu, vikao da sam Ciganin i da kradem. Špricala mi je krv'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Napadnuti taksist kazao je kako je htio zvati policiju, a napadač je rekao da mi nije ništa

23.9.2022.
9:40
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Taksist romskog podrijetla Enis u Zagrebu napadnut je prije nekoliko dana, a uz to je doživio rasistička vrijeđanja i udarce. Između ostalog, udaren je šakom u glavu te je završio na Hitnoj i preporučena mu je psihijatrijska pomoć.

''Pozvan sam na vožnju i pokupio sam klijente kod Tkalče. Bile su tri žene i jedan muškarac. Imao je oko pedeset godina. S obzirom na to da je bilo nekoliko auta iza mene, a oni su žurili, krenuo sam i u zbrci nisam stisnuo na aplikaciji da sam krenuo pa me navigacija vodila na pogrešno skretanje. Tražili su me da puštam glazbu. U međuvremenu me muškarac počeo ispitivati odakle sam. Rekao sam da sam cijeli život tu, a da su moji iz Makedonije'', ispričao je Enis za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku, suvozač je postao agresivan.

''Počeo me napadati, govorio je da sam pridošlica, da ga kradem. Rekao sam mu da će se vožnja početi naplaćivati tek kad stisnem da smo krenuli. Zapravo će im biti jeftinija. On je odbio i rekao da ću im ja morati dati sto kuna'', kazao je napadnuti taksist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enis mu je rekao da ako tako smatraju, da im neće naplatiti ništa. Na to ga je muškarac odjednom počeo psovati.

''Ja sam šutio, ignorirao sam ga. U jednom momentu me počeo udarati po ramenu, sve jače i jače. Okrenuo sam glavu prema njemu i rekao da me ne može udarati. Zatim me udario šakom u glavu’’, rekao je Enis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na meti pljačkaša /

U tjedan dana napadnuta četiri taksista u Zagrebu: za RTL govori jedan od napadnutih vozača

Image
na meti pljačkaša /

U tjedan dana napadnuta četiri taksista u Zagrebu: za RTL govori jedan od napadnutih vozača

''Počela mi je špricati krv. Izašao sam iz auta, bilo je to na križanju Gajeve i Ulice baruna Trenka. Htio sam nazvati policiju, ali on je rekao da mi nije ništa, da se vratim i vozim ih dalje. Zatim je i on izašao iz auta i krenuo na mene. Počeo je nešto vaditi iz džepova, uplašio sam se, tko zna što je imao u njima i počeo sam bježati oko auta. Više puta je nasrtao na mene, ali sam se uspijevao izmaknuti. Vikao mi je da sam Cigan. Nakon toga su oni pobjegli u nepoznatom smjeru, a kako vožnja još nije završila, nazvao sam gospođu koja je naručila taksi i pitao ime čovjeka koji me napao'', izjavio je potreseni taksist za 24sata.

''Nije ga htjela reći, rekla je da je najbolje da ovo zaboravimo. Pitao sam kako da zaboravim, a ona je rekla da sam krivo skrenuo. Ponovio sam joj da nisam ni htio naplatiti i da to nije razlog da se udara. Ona je na to rekla da mi može platiti vožnju, ako želim. Nisam htio'', kazao je Enis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku napadnuti taksist ugledao je policajca koji prolazi.

''On je vidio da sam krvav, približio mi se i gestikulirao da sluša moj telefonski razgovor. Ona je ponovno upitala da se sve ovo zaboravi jer je napadač bio malo pijan. Policajac je sve saslušao, dao mi svoj broj, otišao do postaje, u međuvremenu je došla policija, vratio se i policajac, napravljen je izvještaj i došla je hitna'', opisao je zagrebački taksist koji još uvijek osjeća posljedice napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka policija potvrdila je napad i priopćila kako tragaju za počiniteljem.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo