PRVE REAKCIJE / Napadnuta djelatnica bjelovarskog zavoda za javno zdravstvo za RTL: 'Imala sam osjećaj da me bude opalila s ne znam koje strane'

Zlata Antološ, spremačica zavoda pokušala je pokupiti igračke, iz ruke su joj otrgnuli vreću i unijeli joj se u lice

14.12.2021.
20:10
VOYO logo

Donedavno se liječnicima išlo s bombonijerom ili barem s lijepom riječi. Doktoricu u Bjelovaru su presreli, a potom i slijedili, uz salve najružnijih uvreda! 

"Nadam se da nemaš djecu! Sotono jedna ženska. Sram te bilo. Majku ti *****. Đubre jedno. Uuuu!! Da ti Hrvatska vidi facu. Majku ti *****. Đubre!", vikali su prosvjednici bjelovarskoj liječnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su nasrnuli i na drugu djelatnicu Zavoda za javno zdravstvo i istrgnuli joj vreću u koju je spremala plišane igračke i zapaljene lampaše.

Image
sudejlovalo je 30-ak građana /

Podnesena je prijava protiv sudionika anticovid prosvjeda u Bjelovaru: Prijetili su zaposlenicima i remetili red i mir

Image
sudejlovalo je 30-ak građana /

Podnesena je prijava protiv sudionika anticovid prosvjeda u Bjelovaru: Prijetili su zaposlenicima i remetili red i mir

Zlata Antološ, spremačica u ZJZ-u Bjelovarsko-bilogorske županije, kazala je da se boji. "To mi je prvi put u životu nešto takvo što mi se dogodilo naravno da je strah, ali žao mi je poslije bilo šta ja nisam nastavila sa skupljanjem tih igračaka pa bi vidjeli do čega je to došlo. Ja sam imala osjećaj da ta gospođa bude mene opalila ne znam s koje strane i kud već, ali strah mi je bio veći pa sam se povukla", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zviždaljke su naglo utihnule čim je stigla policija. Oni su, na kraju, pokupili igračke i svijeće. Nakon ovog događaja, svi zaposleni u Zavodu, osjećaju nesigurnost.

"Pa vjerujte mi, nije ugodno, nije ugodno doć. Mislim, posao se radit mora. Nije ugodno ni hodat po gradu, ni dolazit na posao, ni odlazit sa posla", rekao je Vedran Trupac, v.d. ravnatelja ZJZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobito napadnutoj liječnici. "Potresena je s time i jednostavno ne može vjerovati nakon skoro dvije godine opsežnog posla odnosno cijepljenja, testiranja, kontaktiranja oboljelih da se nešto tako može dogoditi", kazao je v.d. ravnatelj.

To što se dogodilo, policija je okarakterizirala kao prekršaj. Jedan zbog neprijavljenog prosvjeda, zbog čega 43-godišnja organizatorica može platiti kaznu u visini od 5 do 20.000 kuna. Utvrdili su i da je ona, kao i još jedna prosvjednica, narušavala javni red i mir na naročito grub način. No, ova prepiska protivnika cijepljenja u jednoj Facebook grupi je kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova što je šutala igračkice, a to su simboli naše djece. Ona bi za našu djecu bila izvršitelj, ali mi ćemo joj dati mogućnost na drvetu, kad se bude njihala.
I klatila onim nožicama", pisalo je u Facebook objavi.

"Policijski službenici su utvrdili da se dogodilo jedno kazneno djelo prijetnje na štetu jedne liječnice. Provedeno je kriminalističko istraživanje i ta liječnica je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo prijetnje što je ona trenutačno izjavila da ne želi podnositi prijedlog", objašnjavaju Saša Đorđević, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad na liječnike prvo je osudila Hrvatska liječnička komora koja traži od policije i DORH-a zaštitu liječnika. Upozorili su i na plakate u kojima ih se naziva izdajnicima, a na mnogim grafitima i poziva na njihovo smaknuće. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo