PREKO STOTINU OBAVIJESNIH RAZGOVORA / Napao ih i zapalio im BMW: nakon skoro godinu dana policija uhitila Zadranina koji je napao bugarske turiste

Image
Foto: MUP/Vijesti.hr

Nakon napada, kružile su priče da je došlo do navijačkog sukoba te da su bugarski državljani navijači nogometnog kluba Levski iz Sofije koji je dan kasnije igrao utakmicu protiv Hajduka u Dugopolju

28.5.2018.
16:13
MUP/Vijesti.hr
VOYO logo

Nakon višemjesečne kriminalističke istrage, zadarska policija otkrila je tko je kriv za napad na četvoricu bugarskih državljana koji se dogodio 12. srpnja prošle godine. Riječ je o 25-godišnjaku kojega se sumnjiči da je tog dana oko 23 sata u Ulici Krešimira Ćosića u Zadru, u grupi s više zasad nepoznatih osoba, sudjelovao u napadu pri čemu je signalnom bakljom zapaljen automobil BMW bugarskih registracija koji je izgorio u potpunosti. U napadu je lakše ozlijeđen 22-godišnji bugarski državljanin, a pričinjena materijalna šteta procijenjena je na oko 150 000 kuna.

Nakon napada, kružile su priče da je došlo do navijačkog sukoba te da su bugarski državljani navijači nogometnog kluba Levski iz Sofije koji je dan kasnije igrao utakmicu protiv Hajduka u Dugopolju. No, nakon razgovora s četvoricom napadnutih bugarskih državljana, policija je utvrdila kako nemaju nikakve veze s navijačima, piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak na konferenciji za novinare, voditelj službe kriminalističke policije Bore Mršić pojasnio je kako je tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja u kojem je zadarska policija surađivala i razmjenjivala informacije i sa susjednim policijskim upravama obavljeno je dosada preko stotinu obavijesnih razgovora, nad konkretnim osobama je provedeno preko 40 kriminalističkih istraživanja. Provedeno je 15 poligrafskih testiranja i više pretraga (7) objekata i vozila te pregleda više desetaka pregleda video nadzora na širem području središta grada.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenika je pronađena i određena količina (25 kom.) raznih pirotehničkih sredstava (signalnih raketa, dimnih bombi i dr.) koja se, protivno svojoj osnovnoj namjeni, često zlouporabljuju upravo u navijačkim neredima. Kod njega su pronađena pirotehnička sredstva koja po svojim karakteristikama odgovaraju upravo sredstvima kojima je izazvan požar i čiji ostaci su pronađeni i izuzeti očevidom. Također je pronađen i oduzet i plinski pištolj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dovršenog istraživanja 25-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog izazivanja nereda, priveden  sucu istrage Županijskog suda u Zadru, a nastavlja se kriminalističko istraživanje drugih sudionika ovog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo