pretukli mladića / Nasilnici iz Kaštela idu u zatvor na mjesec dana: Rasplakali su se pred sucem istrage

Stariji mladić priznao je sve za što ga se tereti te mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela

31.8.2020.
20:53
VOYO logo

U ponedjeljak oko 19.30 sati sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor za 19-godišnjeg B.K. i 17-godišnjaka, oba iz Kaštela, koji su napali mladića s poteškoćama u razvoju.

Stariji mladić priznao je sve za što ga se tereti te mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela dok se mlađi nasilnik branio šutnjom pa je iza rešetaka na Bilicama završio i zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ometati istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAPADAČI IDU U PRITVOR /

Pretučeni mladić za RTL ispričao svoju stranu priče, otac snimku nije mogao pogledati do kraja: 'On je još izvan sebe, uznemiren'

Image
NAPADAČI IDU U PRITVOR /

Pretučeni mladić za RTL ispričao svoju stranu priče, otac snimku nije mogao pogledati do kraja: 'On je još izvan sebe, uznemiren'

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, obojica su se rasplakali i na ispitivanju na ODO-u, ali i pred sucem istrage, a on im je poručio da su u protekla dva dana postali poznati u cijeloj zemlji, ali ne po dobrome te da dobro razmisle o onome što su učinili.

Snimka brutalnog premlaćivanja i fizičkog zlostavljanja mladića iz Kaštela zgrozila je cijelu zemlju, a tek nakon što je objavljena, nasilni dvojac je priveden. Svoju stranu priče ispričat će u kaznenom postupku jer prijavljeni su za iznudu i zloupotrebu droge. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam pružao nikakav otpor jer sam računao kako neće ništa biti od tih teških tjelesnih ozljeda. Da su bile te teške tjelesne ozljede, izdržao bih'', rekla je žrtva nasilnika RTL-ovoj reporterki Jeleni Tešiji.

Petorica mladića iživljavali su se nad devetnaestogodišnjakom nekoliko minuta. Dok su ga dvojica udarala šakama i nogama, ostali su se naslađivali i to snimali.

''Kad sam vidio snimku, ja sam se zgrozio. Kad su ga udarili u trbuh i šakom u glavu on je odmah pao. Pa se onda uspio ustati, zatim su ga i drugi put isto. Dalje ne znam što je bilo'', kazao je otac žrtve.

Potreseni otac pretučenog mladića snimku dalje nije mogao gledati. A sve se dogodilo zbog duga od 200 kuna koji je u nekoliko dana narastao na dvije tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska policija privela je dvojicu napadača nakon što je snimka postala javna.

''Jedna osoba se tereti za kazneno djelo iznude dok se druga osoba tereti za kazneno djelo iznuda i neovlaštena proizvodnja i predmet drogama'', izjavila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo