čitav niz prijestupa / Nasilnik debela dosjea s dvojicom prijatelja zlostavljao bivšu curu: odsjekli joj kosu, pobjegla im tijekom vožnje

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock

Dokić je donedavno bio u istražnom zatvoru u Šibeniku, i to zbog prijetnji pravosudnom policajcu na porti zatvora u Splitu, a dok je bio tamo, sudjelovao je u dva incidenta

21.6.2018.
19:25
Ilustracija/Thinkstock
VOYO logo

Splitska policija u srijedu je priopćila kako su pritvorskom nadzorniku priveli tri osobe u dobi od 41, 51 i 27 godina, koje se sumnjiče da su u međusobnom dogovoru oduzeli slobodu i prijetili 37-godišnjakinji. 

Također, u srijedu tijekom dana, privedeni su na Općinsko državno odvjetništvo, Jutarnji list doznaje kako se radi o Igoru Dokiću (41) zvanom Medo, kojega se tereti da je 19. lipnja u Solinu, nakon prekida izvanbračne zajednice, od svoje dotadašnje partnerice B.R. uzeo i zadržao njezin automobil marke Mercedes. U večernjim satima nazvao ju je kazavši kako će joj vratiti vozilo, iako mu to nije bila namjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena je oko 21 sat došla pred njegovu kuću u Solinu, a Medo ju je, kako se prije dogovorio s Borisom i Tomislavom Marjanicom, koji su također privedeni, nakon skoro dva sata, oko 22.45 sati, doveo do njihove garaže u istoj ulici. Marjanice su ih dočekali s metalnom šipkom i zaprijetili ženi ubojstvom te su je sva trojica, stoji u kaznenoj prijavi, ugurali u garažu. Tamo su se 20-ak minuta nad njom iživljavali, a Medo je uzeo metalne škare i ošišao joj kosu. Nesretna žena izašla je iz garaže i ušla u Mercedes, a umjesto da je odvede kući, protivno njezinoj volji, Dokić ju je povezao u nepoznatome pravcu. Ona je, pak, stoji u prijavi, zbog straha u jednom trenutku iskočila iz auta u vožnji, pobjegla i sve prijavila policiji.

Dokić je donedavno bio u istražnom zatvoru u Šibeniku, i to zbog prijetnji pravosudnom policajcu na porti zatvora u Splitu, a dok je bio tamo, sudjelovao je u dva incidenta. Prvo je u prosincu prošle godine napao Joška Božića Kudrića, koji se ondje nalazi dok mu na splitskome sudu traje postupak za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom Nikoli Krmeku (20) u prosincu 2015. godine. Za taj napad Dokić je bio sankcioniran s 15 dana zabrane posjeta i dopisivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je sredinom veljače ove godine oko 16 sati na velikoj šetnici zatvora napao Nikolu Gusića Janjića, optuženog za ubojstvo torcidaša Ivana Mate Blaževića (23) u ljeto prošle godine ispred kafića u Stobreču. Napad je snimljen te je zabilježeno kako je Gusić Janjić stajao naslonjen na zid kraj telefona kad ga je Dokić udario šakom u glavu, nakon čega je pao na tlo.

Dokić je izjavio kako zna da je Gusić Janjić u ćeliji s Joškom Božićem Kudrićem, koji ga okreće protiv njega, te je oprezan, a toga je dana vidio kako on ima nešto u ruci pa se branio. Za taj napad dobio je još 15 dana zabrane primanja i slanja pošte te posjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva tjedna kasnije, u svojoj je ćeliji, nakon što su im donijeli stvari naručene iz kantine, bacao predmete iz ćelije po hodniku, nakon čega je šakom razbio prozorsko staklo. Zbog razrezane ruke odvezen je u šibensku bolnicu, gdje su mu sanirali ozljedu. Dva dana kasnije, s obližnje je zgrade na zatvorsku šetnicu ubačen najlonski smotuljak, a Dokić ga je pošao uzeti unatoč naredbi pravosudnog policajca da ga ne uzima. Kad su mu policajci prišli, pokušao je baciti smotuljak, u kojemu se nalazio mobitel, izvan prostora šetnice. Za posljednja dva incidenta dobio je još 15 dana uskrate posjeta i telefoniranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo