Završio iza rešetaka / Nasilnik iz Siska: Brutalno izudarao staru majku, pucao u susjeda pa šakom u lice udario brata

Image

U susjeda je ispalio metak iz kromiranog pištolja, a ovaj se spasio jer se bacio u jarak

21.4.2020.
9:46
VOYO logo

Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku je u nedjelju proveo dokaznu radnju ispitivanja 57-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, kazneno djelo tjelesne ozljede i kazneno djelo prijetnje.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je u ponedjeljak donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u petak oko 15,00 sati u dvorištu kuće u jednom mjestu u okolici Siska, pod utjecajem alkohola (oko 1,86 promila alkohola u krvi), prvo pogrdnim riječima vrijeđao 82-godišnju majku, a potom joj udarcima rukom nanio tjelesne ozljede po glavi (hematomi).

Zaprijetio joj je da ne smije zvati policiju što je kod nje izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti za vlastiti život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovano se sumnja i da je istog dana oko 18,30 sati, primijetivši susjeda s kojim od ranije ima narušene odnose, došao u dvorište s kromiranim pištoljem nepoznate marke i zaprijetio mu da će ga ubiti, priopćio je DORH.

Ispalio je jedan hitac kojeg je susjed izbjegao jer je počeo bježati i bacio se u jarak. No kad se pridigao i počeo bježati, okrivljenik je ispalio još jedan hitac prema njemu, ali ga nije pogodo ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je okrivljenik prišao bratu i udario ga šakom u lice, a kad je ovaj htio uzvratiti udarac, zaprijetio mu je da će ga ubiti pištoljem kojeg je držao u ruci. To je kod brata izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti za vlastiti život.

Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac istrage prihvatio je prijedlog te je okrivljeniku odredio istražni zatvor na temelju predloženih zakonskih osnova.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo