PRIJETIO JOJ SMRĆU / Pijani nasilnik završio u zatvoru nakon što je metalnom drškom perača poda supruzi razbio glavu

Image
Foto: Shutterstock

Nesretna žena je teško ozlijeđena, a zadobila je i niz lakših ozljeda, pored one najteže na glavi - prijeloma zatiljne kosti lubanje

27.7.2019.
17:14
Shutterstock
VOYO logo

Nasilje u obitelji, prijetnja i nanošenje teške ozljede, kaznena su djela za koja je osumnjičen74-godišnji umirovljenik iz Dražica, smješten jučer poslijepodne u riječki zatvor pod sumnjom da je psihički i fizički maltretirao suprugu.

Najteža inkriminacija protiv njega jest da je u srijedu pretukao suprugu metalnom drškom perača poda te ju pritom teško ozlijedio, nanijevši joj prijelom zatiljne kosti lubanje, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj posljednji slučaj zlostavljanja supruge, zbog kojeg je Dražičanin završio u pritvoru, dogodio se u srijedu oko 11 sati. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, on je u pijanom stanju, pri koncentraciji od 1,55 promila alkohola, bez ikakva povoda počeo vikati na suprugu i prijetiti da će ju ubiti.

Nakon toga ju je uhvatio i u dvorištu bacio na tlo. Dohvatio je metalnu dršku ručnog perača poda (močo) i počeo suprugu udarati po glavi. Nesretnica je teško ozlijeđena po glavi, a zadobila je i niz lakših ozljeda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasilnik se tereti se da je od 2015. psihički zlostavljao suprugu i bio nasilan prema njoj  u njihovu obiteljskom domu u Dražicama. Pod utjecajem alkohola učestalo ju je vrijeđao raznim pogrdnim riječima i prijetio joj smrću.

"Makni se, noge ću ti polomiti! Prokleti bio dan kada si došla u ovu kuću! Strpat ću te u grob! Što te nisam ubio, već bih odslužio za tebe!", ovo su samo neke izjave koje je uputio nesretnoj ženi zbog kojih je osjećala strah i uznemirenost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon iznimno agresivnog i nasilnog ispada u srijedu uhićen je i podvrgnut policijskoj istrazi, a zatim priveden na ispitivanje u tužiteljstvo, gdje se odlučio braniti šutnjom.

U međuvremenu je saslušana njegova supruga koja je i podnijela kaznenu prijavu protiv muža, a u njoj je sadržana i kronologija loših događaja i prije posljednjeg teškog zlostavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema kazivanju žrtve, u braku s osumnjičenim je više od četiri desetljeća, a otpočetka je imao problema s alkoholom. Stanje se pogoršalo unatrag 10 godina, kada je otišao u mirovinu. Nesretna supruga navela je da je muža prijavila za nasilje u obitelji još prije 10 godina, u rujnu 2009., kada ju je u alkoholiziranom stanju istukao i prijetio da će je ubiti.

Nova prijava slijedila je u listopadu 2017. nakon što je, također u alkoholiziranom stanju, nasrnuo na nju, bacio je na pod i počeo gušiti. Tada je naišla njezina kći i pozvala policiju. Poslije tog napada muž je prošle godine bio smješten na liječenje, a nakon povratka s Raba nastavio je piti. Supruga je napomenula da joj je u više navrata znao priprijetiti da će je ubiti ili polomiti noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijavi se navodi da se posljednji mužev agresivni ispad dogodio u srijedu oko 11 sati nakon što se vratio kući u vidno alkoholiziranom stanju. Čim ju je ugledao u dvorištu ispred kuće, zaprijetio joj je da će ju ubiti, tvrdi žena, i onad ju je bacio na pod. Poslije toga dohvatio je metalnu dršku i počeo je tući po glavi.

Na njezinu sreću, u jednom trenutku je izgubio ravnotežu i pao. Nesretna žena ubrzo je uočila da joj curi krv iz glave pa je telefonom alarmirala kćer. Nakon nje stigla je i policija, koja joj je pomogla te je žena odvezena u sušačku bolnicu. Tamo se, nažalost, ispostavilo da je teško ozlijeđena, da ima prijelom kosti glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ispitala i kćer koja je navela da se otac ponaša nasilno prema majci otkad ona zna za sebe. U više navrata fizički je nasrtao na nju, udarao ju rukama i nogama, prijetio da će ju ubiti, a jednom i gušio. Za posljednji slučaj objasnila je da je bila na poslu kada je stigao majčin poziv, da je sva u krvi i da ju je otac šipkom lupao po glavi pa je odmah nazvala policiju.

On je jučer poslijepodne priveden pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci koji je prihvatio prijedlog tužiteljstva i odredio mu istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. Umirvoljenik već iza sebe ima dvije pravomoćne presude riječkog Prekršajnog suda zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a žrtve su bile njegova kći i supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana je najavila žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora, a smatra i da se događaj u srijedu zbio nešto drugačije od onog što je inkriminirano: ''I moj branjenik je zadobio neke udarce, ozljede, naše informacije govore da ga je supruga udarila nekim tupim predmetom. Dostavit ćemo dokumentaciju koja će potvrditi da je zadobio ozljede''.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo