nije se ni prekidala tijekom noći / Nastavljena intenzivna potraga za nestalima u Koločepskom kanalu

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Još se uvijek traga za četiri osobe s gumenog glisera koji se sudario s brodom Lučke kapetanije Dubrovnik 'Danče'

27.4.2017.
10:58
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Akcija traganja i spašavanja za nestalima u teškoj pomorskoj nesreći u Koločepskom kanalu, u dubrovačkom akvatoriju, nastavila se jutros jednakim intenzitetom, i jedna je od rijetkih koja se nije prekidala tijekom noći, potvrdili su jutros iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Još se uvijek traga za četiri osobe s gumenog glisera koji se sudario s brodom Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče", u utorak oko 21 sat u Koločepskom kanalu između uvale Pakljena i uvale Brsečine. Na gumenjaku je ukupno bilo devet osoba, od čega su dvojica muškaraca u nesreći bila ozlijeđena, dvoje je odmah pronađeno mrtvo, a jedna smrtno stradala osoba je pronađena jučer popodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nema nikakvih novosti, ali potraga nije niti prekinuta. Tijekom noći je odrađivana smanjenim intezitetom zbog uvjeta. Pretraživana je morska površina u priobalnim predjelima. Danas nastavljamo isto kao i jučer. Što se tiče rezultata osim jučer pronađenog tijela trećeg umrlog nema nikakvih informacija'', rekao je službeni izvjestitelj u slučajevima izvanrednih događaja na moru pri MPPI, Davor Radas.

 U akciji traganja i spašavanja jučer je sudjelovalo devet plovila Policije, Lučke kapetanije i nekoliko što privatnih plovila, vojni helikopter i ronioci MUP-a. Traganje je otežavao jak  južni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovnik je u srijedu ujutro došao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima koji su se sastali s voditeljima potražnih timova. Butković je ujedno izrazio sućut obiteljima i bližnjima smrtno stradalih.

Zbog teške pomorske nesreće  Vladina povjerenica za Dubrovnik Nada Medović proglasila je za petak dan žalosti u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brod dubrovačke  Lučke kapetanije Danče u trenutku sudara obavljao je hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra na otoku Mljetu, a prvi je pružio i pomoć unesrećenima s gumenjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo