tihi radeljić / Nastavljeno suđenje bivšoj ravnateljici Porezne: predsjedničin savjetnik opet nije došao

Image
Foto: Sanjin Strukic/Davor Javorovic/PIXSELL

Zbog tvrtke OLT, rekla je Borzan na prošlom suđenju, Radeljić ju je zvao više puta, iako je, kaže, učinila sve što je mogla. Posebno ju je iznervirao, dodaje, posljednji poziv

23.4.2018.
10:21
Sanjin Strukic/Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U tijeku je suđenje bivšoj ravnateljici Porezne uprave i saborskoj zastupnici SDP-a Nadi Čavlović Smiljanec, optuženoj da je stopiranjem naplate poreznog duga poduzetniku Željku Bilošu državu oštetila za 9,5 milijuna kuna.

Na klupi za svjedoke trebao se naći Mate Radeljić, savjetnik Predsjednice no nije došao. Tri puta mu je dostavljen poziv, ali je vraćen. Na adresi nikoga nisu zatekli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, bivša saborska zastupnica, sadašnja europarlamentarka Biljana Borzan sudu je pričala kako je na poziv savjetnika Predsjednice Mate Radeljića zvala šeficu porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec da primi predstavnike tvrtke koja je godinama vukla porezni dug.

Riječ je o tvrtki koja je milijunski porezni dug vukla godinama. A imala je 200 zaposlenih. Pomoći je pristala, kaže, jer ju molio Mate Radeljić, tadašnji direktor Osječke televizije, danas savjetnik Predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakve veze ima Mate Radeljić s tvrtkom OLT?", upitala je tužiteljica svjedokinju Borzan.

"Nismo o tome razgovarali, dakle, meni su u fokusu cijelo vrijeme bili ti radnici. On se meni javio, ljudi se često javljaju u ime nekog drugog. Meni nije ni nužno bilo znati zašto je zvao. U tom trenutku mi bilo potpuno nebitno", odgovorila je Borzan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tvrtke OLT, kaže, Radeljić ju je zvao više puta, iako je, kaže, učinila sve što je mogla. Posebno ju je iznervirao, dodaje, posljednji poziv.

"Kada sam vidjela da je tema OLT, ja sam odreagirala pomalo nervozno, nešto onako u stilu 'što me opet cimaš na tu temu' jer sam smatrala da sam ja sa svoje strane napravila sve što sam mogla. Nazvala sam jednu šeficu, drugu šeficu, razgovaralo se. I smatrala sam da je tu neka granica mog angažmana i dalje ne mogu ljudima više skakati po glavama", rekla je na svjedočenju Biljana Borzan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Matom Radeljićem više ne kontaktira, a sada dodaje kako joj je žao što su njezini pozivi stvorili probleme.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo