neodgovorni vozač / Nema u kojem prekršaju nije bio! Policiji bježao u šumarak, a sad mu prijeti kazna veća od 109 tisuća kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Konačnu odluku o sankcijama i oduzetom vozilu Općinski sud će donijeti u roku 15 dana

8.1.2021.
12:22
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Policijska uprava varaždinska je izvijestila da su u srijedu, 6. siječnja u 21 sat u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske službenim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem, pokušali propisno zaustaviti osobno vozilo.

Vozač osobnog vozila je odbio postupiti po zahtjevima i signalizaciji policijskih službenika, te je povećao brzinu kretanja i ne zaustavljajući nastavio se kretati u smjeru Dravske ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje se vozilom zaustavio, brzo izašao iz i trčeći bježao prema šumarku, gdje su ga sustigli policijski službenici. Vozač je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin.

Provjerama je utvrđeno da se radi o muškarcu starosti 39 godina, te da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg, da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kada su mu na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine. Također je upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja, privremeno mu je oduzeto osobno vozilo, vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te je 7. siječnja priveden uz Optužni prijedlog na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 109.400 kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 21 negativnog prekršajnog boda.

Nakon saslušanja, sutkinja Općinskog suda je okrivljeniku odredila zadržavanje u trajanju do 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Konačnu odluku o sankcijama i oduzetom vozilu Općinski sud će donijeti u roku 15 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo