kraj Solina / Nepoznati junak spasio maloljetnike iz auta u plamenu: 'Poslagao ih je uz rub ceste, dalje od buktinje. Da nije bilo njega...'

Image
Foto: Slaven Branislav Babić/PIXSELL

'Da nije bilo njega, to bi bila velika tragedija, spasio im je živote. Ne vjerujem da bi se sami uspjeli izvući iz auta', kaže član hitnih službi

27.9.2021.
14:06
Slaven Branislav Babić/PIXSELL
VOYO logo

Samo zahvaljujući prisebnosti nepoznatog mladića, petorica maloljetnika koji su se u ponedjeljak, dvadesetak minuta iza ponoći, nalazili u automobilu marke Renault Megane, a koji je nakon udarca u betonski stup javne rasvjete u Ulici Ante Starčevića u naselju Rupotine kraj Solina potpuno izgorio, ostali su živi.

"Ni mi ne znamo tko je momak koji ih je spasio, došao je prije vatrogasaca i taman prije Hitne pomoći, ali svaka mu čast, skidam mu kapu do poda! Auto je već počeo gorjeti, a on je slučajno prolazo svojim vozilom i vidio da su se oni zabili u stup. Nije razmišljao ni sekunde, zaustavio se i uletio u razbijeni auto. Izvukao ih je jednog po jednog. Poslagao ih je uz rub ceste, dalje od buktinje i tamo ih je Hitna našla. Da nije bilo njega, to bi bila velika tragedija, spasio im je živote. Ne vjerujem da bi se sami uspjeli izvući iz auta... Svašta sam vidio u svojih petnaestak godina rada, ljudi često naiđu na nesreće, ali se preplaše, pobjegnu, ne žele se miješati... A ovaj je momak uletio ne misleći na sebe. Čovjek je heroj", ispričao je jedan od članova hitnih službi koje su odmah po dojavi stigle na mjesto nesreće za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Očevid u tijeku /

Teška nesreća kod Solina: Auto udario u stup i potpuno izgorio. Ozlijeđeno pet mladića

Image
Očevid u tijeku /

Teška nesreća kod Solina: Auto udario u stup i potpuno izgorio. Ozlijeđeno pet mladića

Nakon završetka policijskog očevida utvrđeno je kako je 15-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine "uletio" u blagi desni zavoj na blagoj nizbrdici te je izgubio kontrolu nad automobilom. Vozilo se zanijelo, izletjelo van kolnika i udarilo u borovo stablo, a potom i u betonski stup javne rasvjete. Nellužbeno se doznaje da je mladi vozač najvjerojatnije od nekog starijeg člana svoje obitelji uzeo neregistrirani automobil kojem je istekla prometna dozvola te je povezao još trojicu svojih 16-godišnjih prijatelja i jednog 14-godišnjaka.

Maloljetni vozač zadobio je teške ozljede i nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja. Ondje su smještena i dvojica 16-godišnjaka. Treći 16-godišnjak prošao je s lakšim ozljedama i pušten je na kućno liječenje, a najmlađem sudioniku ove nesreće slomljena je bedrena kost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto nesreće su, osim policije i Hitne pomoći, izašli i pripadnici DVD-ova Solin, Klis i Vranjic s tri vozila i 10 vatrogasaca. Gasili su kako požar na vozilu tako i dio šume i niskog raslinja na koje se proširila vatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo