Općinski sud / Nepravomoćna presuda u Splitu: Ribar imao polje marihuane, a evo na koju foru je izbjegao zatvor

Image
Foto: Pexels

Zatečen je kako se sprema zaliti polje na kojem je uzgojio 103 stabljike marihuane teške gotovo 11,5 kilograma

23.1.2020.
10:15
Pexels
VOYO logo

Na godinu dana zatvora koju neće odslužiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo osuđen je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu 56-godišnji ribar iz Solina, i to zbog neovlaštene proizvodnje marihuane.

Naime, sredinom svibnja 2016. godine policija ga je zatekla u blizini zaseoka Muslimi, Tešije i Topići kako se sprema zaliti polje na kojem je uzgojio 103 stabljike marihuane visine od 27 do 152 centimetra, koje su, kako je poslije izmjereno, bez korijena težile gotovo 11 i pol kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljeni ribar priznao je da je zasadio plantažu, no kategorično je odbio mogućnost, kao što je to tvrdila optužnica, da je uzgajao zbog preprodaje, nego je istaknuo kako je od marihuane htio raditi ulje, piše Slobodna Dalmacija.

"Dugo godina bolujem od kroničnog bronhitisa koji je prerastao u astmu. Jednom sam probao ulje marihuane i to mi je pomagalo. Kako zbog bolesti nisam mogao raditi, odlučio sam samostalno proizvoditi ulje koje će mi pomagati kako bi mogao normalno živjeti. Bolovi su mi bili znatno manji, a tjelesna aktivnost znatno veća. Ulje sam koristio dosta vremena, a ovo je bilo prvi put da sam odlučio saditi marihuanu. Kada sam nakon ovoga završio u istražnom zatvoru, zdravstveno stanje mi se pogoršalo i sad jedva mogu napraviti jedne obične stepenice. Dosta sam čitao i savjetovao se s tzv. travarima. Nakon toga sam od nepoznatih osoba nabavio sjeme i odlučio posaditi marihuanu. Ističem da nisam imao namjeru preprodavati je", kazao je sucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je zaključio kako ne postoji niti jedan dokaz da bi marihuana bila namijenjena daljnjoj prodaji kako je to tvrdila optužnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo