Psihičko i fizičko nasilje / Nepravomoćna presuda: Župan Tomašević dobio uvjetnu kaznu za zlostavljanje supruge

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Optužnica ga je teretila da je ženi govorio pogrdne riječi, prijetio joj te je hvatao za vrat i pljusakao ju

22.1.2020.
10:00
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Na Županijskom sudu u srijedu je u Slavonskom Brodu župan Alojz Tomašević nepravomoćno je proglašen krivim za nasilje nad svojom suprugom.

Nepravomoćno je osuđen za obiteljsko nasilje po dva članka odnosno za fizičko i psihičko nasilje nad suprugom Marom Tomašević. Objedinjena kazna 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Dakle, tijekom dvije godine ne smije napraviti ili ponoviti kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomaševića je, naime, supruga Mara optužila za nasilje u obitelji.

Mara Tomašević supruga je prijavila zbog zlostavljanja. Optužnica je Tomaševića teretila za je "počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji i kazneno djelo tjelesne ozljede." U optužnici je navedeno da je požeški župan supruzi od listopada 2015. do listopada 2017. učestalo govorio pogrdne riječi te joj prijetio silom, "rukama je hvatao za vrat i pljuskao čime je kod nje izazivao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica ga je teretila i da ju je u listopadu 2017. "udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu".

Mara Tomašević je lani u siječnju ipak povukla optužbe, no kazala je kako je to učinila pod pritiskom obitelji. Ipak, preseljenje župana u obiteljsku kuću u mjestu Bučje, bilo je dokaz da je pred početak suđenja došlo do novog zahlađenja odnosa među supružnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​>>>Uskoro opširnije...<<<

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo