županijski sud u zagrebu / Nepravomoćno osuđen na 29 godina zatvora: Zaklao strinu i njezina posinka

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sudili su mu za dva teška ubojstva jer je Marija bila teško pokretna i starije dobi, a njezin je posinak zbog rana prije smrti jako patio

22.11.2019.
15:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu nepravomoćno je osudila Damira Minkovića na 29 godina zatvora zbog teškog ubojstva tete Marije Minković (76) i njezina posinka Siniše (50).

Optužnicom se Minković tereti da je u noći s 23. na 24. studenog 2018. između 23 i 6.30 sati na adresi III. Struge u Zagrebu provalio u kuću strine Marije Minković (77) dok su ona i njezin posinak Siniša (50) bili u sobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazubljenim nožem s oštricom dugom 19,5 centimetara, tvrdilo je tužiteljstvo, oboje ih je ubio zadavši Mariji četiri rezne rane vrata, a Siniši tri. Potom je, tražeći novac, pretražio ladice u vitrini u dnevnoj sobi, no nije ga pronašao. Stoga je iz Marijina novčanika uzeo nepoznati iznos, pišu 24 sata.

Jutro nakon zločina otputovao je u Beograd k djevojci, a prije odlaska bacio je korišteno oružje u jedan od kontejnera na okretištu autobusa u Strugama.Tamo su ga istražitelji i pronašli, a vještačenjem je utvrđeno da su Marija i Siniša ubijeni upravo tim nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudili su mu za dva teška ubojstva jer je Marija Minković bila teško pokretna i starije dobi te je ubijena iz koristoljublja, a njezin je posinak ubijen na okrutan način, odnosno zbog rana koje je zadobio, prije smrti je jako patio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo