Neodgovorni vozači / Neslavni rekorderi: Zagorska policija uhvatila više pijanih vozača koji su napuhali više od 3 promila

Image
Foto: Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL

Iz policije vozačima savjetuju da se nakon što su konzumirali alkohol idu pješke ili javnim prijevozom

19.7.2022.
12:01
Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Zagorska policija izvijestila je o vikend-akcijama kontrole prometa, a posebno su se istaknuli neslavni rekorderi koji su zatečeni jako pijani za volanom. U petak oko 19,30 sati, u Krapini zatečen vozač (47) koji je upravljao automobilom s čak 3,96 promila, a uz to mu je istekla i prometna dozvola. Predložena je novčana kazna od 12.300 kuna ili 60 dana zatvora te zabrana upravljanja u trajanju od tri mjeseca, priopćila je PU krapinsko-zagorska.

U Bedekovčini u subotu oko 20 sati zatečen je 57-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom s 3,71 promila. Njemu prijeti kazna od 10.000 kuna i zabrana upravljanja u trajanju od tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju oko 17.30 sati u Krapini 55-godišnji vozač upravljao je osobnim vozilom s 3,50 promila alkohola u organizmu te nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Njemu pak prijeti kazna od 11.000 kuna ili 60 dana zatvora te zabrana upravljanja u trajanju od tri mjeseca. U noći, 1. srpnja oko 00,30 sati u Ciglenici Zagorskoj došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao 46-godišnji vozač s teretnim vozilom. Sletio je s ceste i vozilom udario u dvorišnu ogradu. Nije ozlijeđen, no utvrđena mu je koncentracija od 3,30 promila alkohola.

Image
IZBJEGNUTA TRAGEDIJA /

Muškarac koji je 11 minuta vozio Svetim Rokom u suprotnom smjeru bio je pijan! U krvi imao 1,5 promila

Image
IZBJEGNUTA TRAGEDIJA /

Muškarac koji je 11 minuta vozio Svetim Rokom u suprotnom smjeru bio je pijan! U krvi imao 1,5 promila

Predložena mu je zabrana upravljanja motornim vozilom C kategorije u trajanju od tri mjeseca i novčana kazna u iznosu od 11.900 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, izvijestili su u utorak iz zagorske Policijske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije vozačima savjetuju da se nakon što su konzumirali alkohol pridržavaju idućih savjeta: ostaviti automobil parkiran na propisan način i pješače, koriste javni prijevoz ili koriste taxi prijevoz.

''Ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića, vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu'', naglašavaju u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo