izavao požar u školi / Nije ubrojiv: Serijski piroman iz Kaštela ima šizoferniju, iz Bilica ga hitno šalju u zatvorsku bolnicu

Image
Foto: Miranda Čikotić/Pixsell

Sumnja se da je 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere

23.2.2020.
11:02
Miranda Čikotić/Pixsell
VOYO logo

Sudac istrage naložio je Zatvoru na splitskim Bilicama da se 25-godišnjak osumnjičen za više požara u Kaštelima, među kojima je i onaj u srednjoj školi, hitno preveze u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Vještačenjem je utvrđeno kako mladić boluje od šizofrenije te je psihijatrica potvrdila da je neubrojiv, a kao takav ne smije biti smješten u zatvorsku ćeliju, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazvao više požara

Podsjetimo, 15. veljače oko 3 sata policijski službenici Policijske postaje Kaštela su u Kaštel Štafiliću zatekli mladića, u čijem ruksaku se nalazila boca s benzinom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je na području Kaštela počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovano se sumnja da je 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, kojom prilikom je nastala znatna materijalna šteta.

Osim toga, osumnjičen je i za izazivanje požara istog dana u Kaštel Starom, u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba. Također, osumnjičen je i za izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela, u Kaštel Kambelovcu 28. siječnja, te požara od 11. veljače ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom, u kojem su oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio uvodno spomenuta kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo