užasna Sudbina Rasima Ćufurovića / Nitko ne zna gdje je: Opet nestao muškarac koji je bio držan kao rob i brutalno mučen kod Karlovca

Image
Foto: Vijesti.hr / RTL

'Dobili smo broj mobilnog telefona na koji ga možemo nazvati, ali se na taj broj javlja neki drugi muškarac...'

27.4.2019.
10:35
Vijesti.hr / RTL
VOYO logo

Sudbina Rasima Ćufurovića (37) iz Velike Kladuše, koji je završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca, zgrozila je regiju. Danas, dvije godine poslije, nitko od Rasimove bliže rodbine ne zna gdje se on nalazi, javlja Dnevni Avaz.

"Dobili smo broj mobilnog telefona na koji ga možemo nazvati, ali se na taj broj javlja neki drugi muškarac. Znamo da se, nakon Karlovca, liječio i u Rijeci. Čuli smo da je od jednog Roma iz Karlovca tražio da ga izvede iz bolnice i da se kod njega nalazi, ali nikakve više informacije nemamo", kazao je Rasimov brat Zlatko Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato mu je da Rasim živi od socijalne pomoći koja mu se isplaćuje u Karlovcu, ali nije siguran je li Centar za socijalni rad upoznat o tome što se trenutno događa s njegovim bratom.

Još nema sudskog epiloga

Jezivi slučaj robovlasništva za koji je je u listopadu prošle godine podignuta optužnica protiv osmero članova obitelji Velić, još nije dobio sudski epilog. Iz Općinskog suda u Karlovcu potvrđeno je da suđenje još nije počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vezi s Vašim upitom o predmetu Rasima Ćufurovića, spis je proslijeđen izvanraspravnom vijeću Općinskog suda u Karlovcu radi donošenja odluke o mjerama opreza koje su određene prema okrivljenicima. Nakon pravomoćnosti donesene odluke izvanraspravnog vijeća, predmet će biti u fazi određivanja glavne rasprave", navela je u odgovoru za Avaz sutkinja Općinskog suda u Karlovcu Blaženka Lugar-Vladić, kojoj je dodijeljen spis u ovom predmetu.

Na optuženičkoj klupi trebali bi se naći članovi obitelji Velić, otac Petar i njegovi sinovi Dražen, Ivan i Igor, te osobe inicijala T. V., M. J., R. N. i J. A. Svi se oni brane sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred tužiteljem su se branili šutnjom, ali su u potpunosti negirali da su počinili kazneno djelo protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva. Riječ je o trgovini ljudima, protupravnom oduzimanju slobode i nanošenju teških ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo