Tako je o njoj 'brinula' / Njegovateljica priznala: 88-godišnjakinji ukrala zlatne zube i drugo. Optužnica spominje 400.000 kuna

Image
Foto: Shutterstock

Vremešna gospođa u međuvremenu je umrla. Optužena je rekla da je bila 'nepromišljena i u teškim životnim prilikama'. Odao ju je sitan detalj

22.7.2022.
10:13
Shutterstock
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 44-godišnje njegovateljice iz Virovitice, koju tereti da je, dok je skrbila o njoj, 88-godišnjoj klijentici ukrala dragocjenosti čija se vrijednost procjenjuje na 400.000 kuna.

Detalje iz optužnice prenosi Slobodna Dalmacija i kaže da je iskoristila nepažnju, slabu pokretnost i, kad je vremešna gospođa morala na liječenje u bolnici, još i to što je neko vrijeme izbivala iz stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPISKALA 6000 KN /

Zaposlenica doma za starije 75-godišnjoj štićenici ukrala karticu i peglala je u trgovinama. Uhvaćena je

Image
SPISKALA 6000 KN /

Zaposlenica doma za starije 75-godišnjoj štićenici ukrala karticu i peglala je u trgovinama. Uhvaćena je

Njegovateljica je u istrazi kazala da je uzela "nešto zlata, dva zlatna prstena, nekoliko zlatnih zubi, šest zlatnih narukvica, pet privjesaka, dva lančića i tri naušnice" i da je za sve to, kad je pokradeno unovčila, dobila 20.000 kuna. Rekla je i to da je sve to učinila zato što je bila "nepromišljena i u teškim životnim prilikama".

Popis ukradenog iz optužnice splitskog tužiteljstva je, međutim, bitno opširniji. Tamo se navodi još i kip Bude od ahata, poludragog kamena, zatim imitacija Fabergovog jaja, srebrni pribor za jelo za 24 osobe, komplet srebrnih čaša, pa onda komplet ručno izrađenih škara i noževa s drškom o jelenjih rogova, dvije zlatne značke s logom Brodomerkura…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ženske narukvice navodi se da na sebi imaju dijamante. Navode se također zlatnici, nekoliko njih, zlatni broševi i 24.000 kuna u gotovini. Sad optužena 44-godišnjakinja, zbog ove teške krađe uhićena je još prije dva mjeseca, a 88-godišnja žena o kojoj je trebala brinuti, u međuvremenu je umrla.

Nitko od njene obitelji nije ništa sumnjao, kao što nisu znali niti da je njegovateljica ranije pravomoćno osuđena na uvjetnu kaznu zbog dovođenja u opasnost života i imovine, i to na 10 mjeseci s uvjetom od dvije godine. Sin okradene gospođe prvi je nešto posumnjao kad su njegovu majku sređivali za odlazak u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je primijetio da se na ruci njegove majke nalazi prsten njenog pokojnog supruga, njegovog oca. Stvar je bila u tome da je gospođa taj prsten inače uvijek nosila na zlatnom lančiću oko vrata. Isti taj prsten na ruci bio mu je sumnjiv, krenuo je istraživati i klupko se počelo odmotavati.

Ispalo je da je njegovateljica koristila to što je imala ključ od stana, te bi se u stan vraćala kad god bi on majku vodio na previjanje, što je bilo dvaput tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo