Kriminalni biznis / Njemačka policija sve češće hvata Kosovare s lažnim dokumentima iz Hrvatske

Image
Foto: Polizei Hessen/YT/screenshot

Jedan uhvaćeni s krivotvorenim dokumentima, otkrio je i brutalnu cijenu koju je platio za isprave koje su ga prikazivale kao državljanina RH

1.10.2021.
11:13
Polizei Hessen/YT/screenshot
VOYO logo

Rano ujutro 34-godišnjem muškarcu prišli su na kolodvoru Sindelfingena, gradića u okolici Stuttgarta, carinski službenici Financijske kontrole rada na crno i zatražili od njega osobne dokumente.

Ovaj im je na to pokazao dokumente iz Hrvatske prema kojima ima dopušten boravak u EU-u. Samo, kako navodi Glavna carinska služba Stuttgarta u priopćenju, pokazalo se da je riječ o krivotvorenim dokumentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje carine iz Stuttgarta zanimljivo je zato što slučaj Kosovara s lažiranim dokumentima iz Hrvatske, kojega su uhitili u Sindelfingenu, kao obrazac onoga što već neko vrijeme primjećuju na crnom, tzv. tržištu rada.

Za 34-godišnjeg Kosovara opisali su da su ga promatrali kako se, došavši na kolodvor, susreo s dvojicom "muškaraca u radnim odijelima" i s njima počeo razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnili su o čemu se radilo:

"I u ovoj regiji postoje mjesta za sastanke na pojedinim kolodvorima, na kojima ljudi nude svoje usluge kao nadničari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Carine Thomas Seemann objasnio je da je često riječ o sklapanju dogovora sa stranim radnicima o ilegalnom radu, i to ispod najniže dopuštene plaće propisane zakonom. Istražuju, dodao je, i dvojicu koji su 34-godišnjaka očito namjeravali zaposliti na crno.

Samo nekoliko dana ranije Savezna policijska inspekcija iz Kemptena na krajnjem jugu Njemačke objavila je da su njeni policajci na autoputu BAB 7 uhvatili 44-godišnjaka, koji se predstavio osobnim dokumentima Republike Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim su se u automobilu vozili još i 47-godišnjakinja s pravim, legalnim dokumentima Republike Kosovo, ali bez vize, kao i 29-godišnji nećak vozača. I onda je krenulo sve po krivu. Ispalo je da su i pasoš i drugi dokumenti vozača krivotvoreni.

A nakon što su mu u automobilu pronašli još i njegove prave dokumente, s Kosova, policajcima je rekao da je krivotvorene dokumente kupio u Hrvatskoj za 2700 eura. Kod 29-godišnjaka su policajci, povrh svega pronašli i 9 grama marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo