namještanje natječaja / Nova akcija europskog tužitelja! Policija uhitila trojac u Varaždinu, doznali smo o kome se radi

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vrijednost projekta, neslužbeno se doznaje, oko 30 milijuna eura

14.7.2022.
8:50
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Na području Varaždina u tijeku je nova akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i policije.

Istražuju se zlouporabe na štetu EU povezane s namještanjem natječaja oko pročistača, a u središtu istrage su tri osobe iz Varaždina kojima je policija pokucala na vrata s nalozima za pretragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost projekta zbog kojeg se provodi istraga je, kako se neslužbeno doznaje, oko 30 milijuna eura.

Kako neslužbeno doznajemo, među troje uhićenih su Željko Bunić, bivši direktor Varkoma u čije vrijeme je potpisan ugovor za varaždinski pročistač, predsjednik uprave GK Grupe Robert Gotić, te još jedan poduzetnik, a akcija je pokrenuta zbog ugovora o dogradnji pročistača otpadnih voda koji je Varkom sklopio s tvrtkom GK grupa i z Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Gotić je u prošlom mandatu, u kojem je i potpisivan ugovor za pročišćivače, bio je gradski vijećnik HDZ-a, a Željko Bunić iste godine član kandidacijske liste Ivana Čehoka.

Kako javlja Varaždinski.hr, treći uhićeni je projektant Stjepan Ptiček, bivši direktor Coninga i sadašnji direktor tvrtke Ecoenergy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se i policija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri osobe s područja Policijske uprave varaždinske. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (zagrebačke, varaždinske, vukovarsko-srijemske i istarske).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u RH, a tada će biti objavljeno i više detalja.

Oglasio se i EPPO

O ovom slučaju oglasio se i Ured europskog javnog tužitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas, 14. srpnja, tri su osobe uhićene u Hrvatskoj zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi korištenja EU fondova. U vezi s tim, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, trenutno provodi hitne dokazne radnje.

Navedene radnje odnose se na tri osobe zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnja i rekonstrukcija Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova prvobitno je procijenjena na 178 000 000,00 kuna (23,7 milijuna eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo