Nakon otkrića RTL-ove Potrage / Novi detalji iz Novog Marofa: Prijavljeni je nastavnik u istoj školi radio kao ravnatelj

Prema podacima Ministarstva obrazovanja u istoj je školi u posljednje četiri godine bilo nekoliko prijava

4.6.2019.
22:33
VOYO logo

Lavinu reakcija izazvala je priča koju je jučer donijela RTL-ova Potraga i reporter Ivan Žada, o profesoru informatike iz Osnovne škole u Novom Marofu kojeg su učenice prijavile za seksualno napastovanje. Policijska istraga traje, uključen je i centar za socijalnu skrb, a otkrilo se i da je prijavljeni nastavnik u istoj školi radio i kao ravnatelj.

Nakon objavljene snimke krenula je i istraga. Snimile su je učenice petog razreda tijekom nastave. Njih osam, nastavnika je optužilo za seksualno uznemiravanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je trajalo cijelo 2. polugodište najprije po glavi, ramenu cure je bilo sram, neugodno im je to bilo reći razrednici, ali kad je krenulo dodirivanje po stražnjici sve su rekle", kazala je majka 11-godišnje djevojčice.

Razrednica je sve prenijela ravnatelju

Razrednica je prenijela ravnatelju. Idući dan sazvao je sastanak s roditeljima, nakon čega je prijavio policiji, Centru za socijalnu skrb i Ministarstvu obrazovanja, što potvrđuju i datumi na prijavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok su roditelji bili prisutni zvao sam policiju", kazao je ravnatelj Osnovne škole Novi Marof, Anđelko Bošnjak.

Roditelji smatraju da je sve trebao prijaviti i prije sastanka s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni je u utorak trebao, a zvao je u srijedu. Zvao je policiju pred nama kad smo mu rekli da zove on ili ćemo mi zvati", istaknula je majka 11-godišnje djevojčice.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb odmah stigla u školu

I ravnateljica Centra za socijalnu skrb koji se nalazi preko puta škole, odmah je stigla u školu. I ona je policiji poslala prijavu, a roditeljima ponudila pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako njima ili djeci treba pomoć gdje se mogu javiti, također naša je uloga napraviti plan sigurnosti kako postupati ako se nađu i neželjenoj situaciji", kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novi Marof, Antonija Maltar.

Nastavnik je trenutačno na bolovanju, baš kao i njegova supruga koja u istoj školi radi kao pedagoginja. Roditelji tvrde da imaju informacije kako se isto događalo i prijašnjim generacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve istražuje policija i državno odvjetništvo

"Vjerujem da će se i više cura javiti, starijih, koje su slično nešto proživljavale kod tog istog učitelja, jer navodno da se sve zna, a da nitko nije nikad reagirao, da to jednostavno već godinama traje", kazala je majka 11-godišnje djevojčice.

"Ravnatelj sam 14 godina i nikad nisam imao informaciju, ako je netko znao dužan je bio prijaviti", kazao je Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija i državno odvjetništvo sve istražuju. Prema podacima Ministarstva obrazovanja u istoj je školi u posljednje četiri godine bilo nekoliko prijava, no niti jedna se nije odnosila na navedenog nastavnika.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo