pričao o nesreći iz 2017. / Novi detalji nesreće kod Novske. Strojovođa koji je poginuo od ranije poznat medijima, upozoravao na nedostatke vlakova

Image
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Inspektor kaže da je iz smjera kretanja putničkog vlaka bila istaknuta signalizacija stop

10.9.2022.
15:29
Ivana Ivanović/Pixsell
VOYO logo

Među troje preminulih u željezničkoj nesreći u naselju Rajić i strojovođa je s 33 godine iskustva, Mario Gusak, javlja Jutarnji list.

Gusak je naime javnosti ranije poznat jer se medijima obraćao kako bi ukazao na niz propusta unutar sustava Hrvatskih željeznica. Jutarnji list 2019. godine s njim je razgovarao o tome kako su mu tijekom vožnji znali otpadati dijelovi kočionih sustava, kako mu se to dogodilo 2017. godine kada je lokomotiva praktički skočila, a potom se vratila natrag na tračnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlaskom iz vlaka shvatio je da mu je otpao regulator kočenja, komad punog željeza dugačak više od jednog metra, promjera od nekoliko centimetara, ali težak stotinjak kilograma.

Govorio je tada da se boji što bi se dogodilo da je vozio 100 kilometara na sat jer vlak bi zasigurno izletio s tračnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se pak dogodilo u petak navečer, u nesreći u kojoj je ovaj strojovođa izgubio život još nije poznato. Inspektor Agencije za istraživanje nesreća Tomislav Antun Biber ranije je rekao kako je utvrđeno da je iz smjera kretanja putničkog vlaka na tračnicama bila signalizacija stop, a i strojovođa teretnog vlaka dispečeru je prijavio kvar.

U njega se naposljetku zabio i putnički vlak kojim je upravljao Gusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo