ljetni pohod / Novi detalji provala u apartmane: Uigrani dvojac krao je sve - od novca i nakita do crvenog grudnjaka!

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Uhićenom je određeno mjesec dana istražnog zatvora, a inače je riječ o muškarcu dobro poznatom policiji - s obzirom na to da u evidenciji ima više od 250 dokazanih kaznenih djela

13.8.2022.
10:28
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Vijest o provalama u apartmane do kojih je dolazilo kada su turisti u njima spavali proteklih je dana zaprepastila Pulu. Naime, kako Glas Istre doznaje, iza praovala na Zelenici su dva lopova - a policija još uvijek traga za jednim od njih.

Od uhićenja njegova partnera u krađi gubi mu se svaki trag. Uhićenom je određeno mjesec dana istražnog zatvora, a inače je riječ o muškarcu dobro poznatom policiji - s obzirom na to da u evidenciji ima više od 250 dokazanih kaznenih djela!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je dobar dio života proveo po domovima i zatvorima zbog provala i krađa. Kada je imao tek deset godina u osobnom je dosjeu imao više od stotinu kaznenih prijava za provale i krađe.

Image
PRIVEDENI SU /

Trojica Talijana unajmili apartman u Splitu i sa sobom donijeli brdo droge koju su namjeravali prodavati na Ultri

Image
PRIVEDENI SU /

Trojica Talijana unajmili apartman u Splitu i sa sobom donijeli brdo droge koju su namjeravali prodavati na Ultri

Sada su isplivali novi detalji o ljetnom pohodu ovog dvojca na apartmane. Krali su svašta - od satova, novca i nakita, pa sve do bezvrijednih medalja, šilterica, jakni, majica, a otuđili su čak i jedan crveni grudnjak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeni je 3. kolovoza u jutarnjim satima, oko pola šest, ušao u apartman u Ulici Pradorlando u kojem je spavala 46-godišnja njemačka državljanka sa suprugom i dvoje maloljetne djece. Međutim - imao je pomagača.

Dvojac je tada otuđio torbicu s ključem osobnog automobila kojeg su otključali i iz njega ukrali žensku crnu jaknu vrijednosti 140 eura. Ubrzo su se vratili u apartman i uzeli šiltericu vrijednu pedesetak eura. Tada se probudio suprug - pa je dvojac pobjegao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog je dana policija pronašla i uhitila jednog od osumnjičenika. Utvrdili su da je od 23. svibnja do 3. kolovoza počinio još četiri kaznena djela te protupravno prisvojio nakit, ručne satove, tehničku opremu i osobne stvari oštećenih u ukupnoj vrijednosti od nekoliko stotina tisuća kuna.

Inače, 23. svibnja, dvojac je ušao u dvorište obiteljske kuće u istom kvartu gdje su nasilno ušli kroz prozor u apartman u prizemlju kuće. Tamo su ukrali prijenosno računalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije, 2. kolovoza, preskočili su ogradu od dva metra, nasilno ušli u obiteljsku kuću i ukrali veću količinu nakita, dva ručna sata, video kameru i novac. Otvarali su ladice i vrata ormara, kuhinjskih elemenata…

Ukrali su razni nakit od bijelog i žutog zlata, točnije 5 narukvica, 10 lančića, 16 pari naušnica i 23 prstena s raznim biserima, koraljima, briljantima, rubinima i safirima te više raznih privjesaka od kojih tri s dječjim mliječnim zubima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzeli su i videokameru i fotoaparat Olympus, dva ronilačka sata Aquastar, kasicu s kovanicama, medalju-zahvalnicu za akciju "Oluja", jednu novčanicu od 100 američkih dolara i još nekoliko stvari.

Svoje su pohode nastavili tog 3. kolovoza kada su, nakon što su preskočili ogradu dvorišta, iz obiteljske kuće u Puli otuđili ručne satove, razne vrste nakita, tehničku opremu i odjeću. Među ukrademo robom su se nalazili i jedan Victorinox nož i dva grudnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo