privedene dvije osobe / VIDEO Objavljena snimka napada na mlade Srbe u Vukovaru: 'To je treći napad u tri dana'

Image
Foto: Screenshot You Tube/Novosti

Napadi na mlade Srbe u Vukovaru traju više od godinu dana, tvrdi Pupovac

28.8.2020.
7:50
Screenshot You Tube/Novosti
VOYO logo

Četvorica mladih Srba napadnuta su srijedu navečer oko 23 sata u Vukovaru, a predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jučer je na konferenciji za medije rekao da je incident posljednji u nizu kontinuiranih organiziranih napada na građane srpske nacionalnosti.

Na videosnimci napada koju su dobile Novosti vidi se kako nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća skupina mladića. Dok spomenute osobe ulaze u automobil, mladići iz skupine im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju stražnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra. Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na stražnjem sjedalu, sve dok automobil ne uspije otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je već treći napad u tri dana u Vukovaru, kako je novinarima rekao Pupovac. 

"Odlučili smo sazvati tiskovnu konferenciji i zbog napada prije tri dana i sinoćnjega napada, kao i pokušaja jutrošnjega napada kojega je policija spriječila“, rekao je Popovac u četrvtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da napadi organiziranih grupa mladih ljudi hrvatske nacionalnosti na mlade pripadnike srpske zajednice u Vukovaru i okolici traju u kontinuitetu više od godinu dana, a u različitim pojavnim oblicima pokušali su se proširiti i na cijelu Hrvatsku.

Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su o napadu, no nisu bili navedeni ni motiv ni nacionalnost sudionika, dok su kasnije rekli kako je istraga u tijeku te da su privedene dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo