sin iz pakla / Oborio vlastitu majku na pod, a zatim je bjesomučno cipelario: Sud ga izbacio iz kuće

Image
Foto: Thinkstock.com

Početkom u obiteljskoj kući kod Đurđevaca dogodila se situacija koju je mučno i zamisliti, a sve je rezultiralo izbacivanjem 50-godišnjeg muškarca iz vlastite kuće, kojem prijeti i godina dana zatvora.

28.6.2018.
17:28
Thinkstock.com
VOYO logo

Muškarcu (50) iz okolice Đurđevca prijeti godina dana zatvora zbog okrutnog napada na vlastitu 76-godišnju majku, piše Podravski.hr. 

Naime, 9. siječnja u obiteljskoj kući kod Đurđevaca dogodila se situacija koju je mučno i zamisliti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema optužnici koju su krajem veljače podignuli koprivnički tužitelji, a Općinski sud u Koprivnici je potvrdio, Davor je oko 18 sati, u dnevnom boravku obiteljske kuće, pod utjecajem alkohola od 1,79 promila najprije majku rukom snažno udario u lijevo rame.

76-godišnjakinja je nakon udarca završila na podu, a sin ju je nastavio bjesomučno udarati. Dva puta nogom ju je opalio u natkoljenicu i potkoljenicu lijeve noge te rukom po tjemenu.  Napadnuta je žena morala zatražiti liječničku pomoć, a osim psihičke boli, službeno su joj utvrđene površinske ozljede glave te nagnječenje i natučenje bedra, ramena, nadlaktice i gležnja. Tužitelji za Davora traže bezuvjetni zatvor, među ostalim zato što je i otprije pravomoćno osuđivan zbog prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon podizanja optužnice, vijeće Općinskog suda prihvatilo je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i Davoru izreklo mjere zabrane približavanja majci, koja ima kuću i u Zagrebu. Zbog toga je sudskim putem Davor udaljen s obje adrese. Provođenje mjera nadzirat će policajci iz Đurđevca i zagrebačke Četvrte policijske postaje.

Tijekom istrage nad muškarcem je provedeno psihijatrijsko vještačenje prema kojem je utvrđeno kako postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela s obzirom na muškarčevu ovisnost o alkoholu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena je na sudskom ročištu održanom prošlog mjeseca rekla kako sada živi u Zagrebu, dok je kuća u Đurđevcu u kojoj se odigrao mučan scenarij trenutno prazna. 

"Sa sinom ne kontaktiram otkad se sve to dogodilo, a nije me kontaktirao ni telefonom. Ipak sam mu mama, znala sam mu poslati poruku da vodi brigu o sebi i pamet u glavu", rekla je na sudu nesretna žena, piše Podravski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo