NAPADAČI NISU UHIĆENI / Obračun u Splitu: 'Mlatili su mi brata šipkama, ima izljev krvi u mozak'

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Tomislav Marović koji samo želi da mu se brat Jakov oporavi, a njegovi napadači uhite i kazne

5.7.2018.
10:56
Jurica Galoić/Pixsell
VOYO logo

Jakov Marović (30) iz Splita nalazi se u induciranoj komi i bori se za život na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, gdje je doveden u noći 3. srpnja nakon što su ga na predjelu Barutana nepoznati napadači pretukli.

"Mojeg je brata ispred zgrade njegova prijatelja dočekala ekipa od dvanaestak mahom mlađih ljudi, od kojih su ga petorica tukla. Najprije je dobio bocom u glavu, zatim metalnom šipkom po tijelu, a kad je pao na tlo, tukli su ga rukama i nogama po cijelom tijelu. Brat je prije ovog događaja u svoj automobil posjeo desetogodišnjeg dječaka, inače brata svojeg prijatelja. Otišli su na benzinsku pumpu kupiti coca-colu i kad su se ubrzo vratili pred dječakovu zgradu, oni su nasrnuli na njega. Razlog ne znam, vjerojatno su mislili da je u automobilu Jakovljev prijatelj, inače brat tog desetogodišnjaka", kazao je Tomislav Marović za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Ozljede opasne po život: Muškarac usred noći završio u bolnici u Splitu

Nije mu jasno da još nitko nije uhićen iako su od događaja prošla dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premlaćivanje mojeg brata vidjelo je više ljudi, Jakovljev prijatelj toliko se potrudio da je policiji dostavio i poruke koje su napadači upućivali jedan drugome, dostavio je i fotografije tih momaka. Možda policija čeka još neke detalje da krene u akciju, ne znam... Stanje mu je dosta teško, bori se za život, ima izljev krvi u mozak i operiran je. Molimo Boga da preživi, ali stanje je teško. Posebno je užasavajuće to što su mladići, nakon što su pretukli mojeg brata, poručili i njegovu prijatelju da će dobiti isto kao i on. Ja znam da moj brat nije bio cvijeće, ali nikad nije pravomoćno osuđen ni za jedno djelo, a ovakvu sudbinu nitko nije zaslužio", rekao je Tomislav.

Jakov je, nakon što je premlaćen, sjeo u svoj automobil te se čak uspio s Barutane dovesti do svoje zgrade u Vrazovoj ulici, ali mu je naglo pozlilo pa ga je prijatelj odveo na Hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi za to nismo znali. Tek sam ujutro u šest sati doznao što mi je bilo s bratom", rekao Tomislav koji samo želi da mu se brat oporavi, a njegovi napadači uhite i kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo