deguntantno! / Obrtnik (60) mamio mlade djevojke oglasima, prijavljen za tri silovanja: 'Nisam znao da je maloljetna'

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Policija ima saznanja da mu se javilo nekoliko djevojaka, koje su za "druženja" od obrtnika dobivale par stotina kuna "naknade"

30.4.2021.
8:31
AP Images
VOYO logo

Šezdesetogodišnjeg muškarca s područja Dalmatinske zagore policija je kazneno prijavila zbog sumnje u čak tri kaznena djela silovanja maloljetne djevojke.

Kako piše Slobodna Dalmacija, sumnjiči ga se za teško kazneno djelo silovanja žrtve posebno ranjive zbog njezine dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje, za što je, po Kaznenom zakonu, propisana kazna zatvora od jedne do deset godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje list, 60-godišnjak, koji je vlasnik jednog obrta, u posljednje je vrijeme po raznim autobusnim stajalištima i stupovima po cijelom Splitu polijepio papiriće na kojima je pisalo da poziva mlade djevojke da mu se jave za druženje uz naknadu. Na papiriću je bio ispisan i broj mobitela koji je koristio jedino za tu svrhu, a policija ima saznanja da mu se javilo nekoliko djevojaka, koje su za "druženja" od obrtnika dobivale par stotina kuna "naknade".

No, nakon što je jedna od djevojaka, i to maloljetnica koja ima određene zdravstvene poteškoće, jednoj osobi od povjerenja ispričala što joj se dogodilo, ona je to prijavila policiji. Ishođeni su potrebni nalozi za pretragu njegove obiteljske kuće i drugih objekata koje koristi osumnjičeni 60-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzeta su i njegova računala te mobilni telefoni, koji će biti pregledani i vještačeni kako bi se utvrdili svi njegovi kontakti s potencijalnim žrtvama te ima li na njima poruka ili nekakvih snimljenih sadržaja. Muškarac je navodno nakon razvoda živio sam, a tijekom svojeg dugogodišnjeg rada stekao je ugled radišnog čovjeka te je postao vlasnik više raznih nekretnina.

Ako se pokaže da je među "mladim djevojkama" s kojima je 60-godišnjak imao ikakav kontakt radi seksualnog odnosa, pa makar do njega i nije došlo, bilo još onih mlađih od 15 godina, obrtnik bi mogao biti kazneno prijavljen još i za kazneno djelo "mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba", za što može biti kažnjen zatvorskom kaznom do tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šezdesetogodišnjaku je određen istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Na ispitivanju je bio prilično potišten, kazao je kako smatra da nije učinio ništa loše i da nije znao da je djevojka bila maloljetna, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo