U zagrebačkoj Dubravi / Očajni otac traži vozača: 'Mercedesom mi je pokupio dijete, pobjegao i ostavio ga da leži na cesti'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Vozač automobila koji je naletio na dijete, pobjegao je s mjesta nesreće

30.5.2019.
10:45
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 27. svibnja oko 20 sati u zagrebačkoj Dubravi, lakše tjelesne ozljede zadobio je 10-godišnji dječak. Vozač automobila koji je naletio na dijete, pobjegao je s mjesta nesreće.

"Moj sin je bio s prijateljem i prelazili su cestu na obilježenom pješačkom prijelazu. Dečki su mi poslije ispričali kako je vozač stao da ih propusti, ali kada je moje dijete bilo negdje na polovici 'zebre' vozaču je nešto ispalo, pretpostavljam mobitel, i kada se sagnuo u autu da to podigne najvjerojatnije mu je 'pobjegao kuplung' i tada je auto udario u mog sina. Prijatelj je bio iza njega tako da on nije stradao", prepričao je za Vijesti.hr otac ozlijeđenog dječaka, V.D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako su mi dečki rekli, a situaciju je bolje zapamtio drugi dječak jer je moj sin bio u šoku, vozač je izašao iz auta kada ga je ugledao kako leži na cesti. Pitao ga je je li dobro, na što je moj mali odgovorio da nije. Vozač se potom vratio u auto i skrenuo u Konjščinsku ulicu. Tada je prijatelj mog sina otrčao kući jer živi 30-ak metara od mjesta nesreće i njegova je mama zvala policiju, a oni su potom pozvali Hitnu pomoć koja je mog sina prevezla na 'Rebro'", prepričao je ogorčeni otac i dodao kako je dijete ostalo cijelu noć i idući dan u bolnici. Htjeli su ga zadržati još koji dan, ali je otac, s obzirom da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama, smatrao da će mu bolje biti s mamom, pa je sad na kućnoj njezi. Dobio je ovratnik i ozlijeđena mu je lijeva noga.

"Djeca su i policiji i meni rekla da se radi o crnom Mercedesu, a po opisu odgovara novijem modelu E klase. Po cijeloj Dubravi su kamere, ali baš na tom mjestu nema niti jedne. Gospođa iz obližnjeg kioska mi je rekla da je njihova kamera okrenuta na drugu stranu, ali nije željela previše razgovarati samnom baš kao ni susjedi koji žive u blizini. Čak sam prolazio Konjščinskom ulicom u nadi da ću naići na takav Mercedes. Ondje ih je dosta, ali bi ovaj trebao imati oštećenje s obzirom da je udario u dijete i bicikl koji je potpuno uništen", nastavio je ogorčeni otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija traga za vozačem

Kaže da su dječaci vozača opisali kao muškarca s bradom starog između 40 i 45 godina, visokog oko 175 centimetara, tamnije kratke prosjede i kovrčave kose.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj su nam rekli kako imaju evidentiranu prometnu nesreću i da se još utvrđuju sve okolnosti događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dojavu smo zaprimili nešto prije 21 sat. Nepoznati vozač je nepoznatim autom naletio na prednju stranu bicikla kojeg je vozilo dijete pri čemu je dijete palo. Bila su dva djeteta. Dijete koje je vozilo bicikl je zadobilo lakše tjelesne ozljede, a drugo dijete je prošlo bez ozljeda. Utvrđujemo sve okolnosti ovog događaja", kazali su u zagrebačkoj policiji za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo