velikogorički sud / Odbijene žalbe Damira Škare: Ostaje u istražnom zatvoru zbog sumnji da je silovao djelatnicu AK Siget

Image
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Izvanraspravno vijeće je prihvatilo razloge koje je za istražni zatvor dao sudac istrage, kao i rješenje državnog odvjetnika za provođenje istrage.

24.9.2019.
13:55
Davorin Višnjić/Pixsell
VOYO logo

Velikogorički Županijski sud u utorak je odbio žalbe nekadašnjeg saborskog zastupnika HDZ-a, brončanog olimpijca i bivšeg predsjednika Autokluba Siget Damira Škare na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora, zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je Hini da je Škarine žalbe odbilo izvanraspravno vijeće koje nije prihvatilo argumentaciju njegovih odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanraspravno vijeće je, kazao je Zeljko, prihvatilo razloge koje je za istražni zatvor dao sudac istrage, kao i rješenje državnog odvjetnika za provođenje istrage.

Škaro je, među ostalim, isticao da ne postoji osnovana sumnja za nedjela koja mu se stavljaju na teret. No, za ovu fazu kaznenog postupka dovoljno je da se radi o relevantnom stupnju osnovane sumnje kako bi se provela istraga, kazao je Zeljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražni zatvor zbog sumnje da je silovao i spolno uznemiravao zaposleniku AK Sigeta Škari je određen 5. rujna. Ranije istog dana on je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, nakon što ga je policija prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnju. 

Policija je Škaru uhitila dan ranije na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, a prijavila ga je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka organizacija HDZ-a u ponedjeljak je protiv Škare pokrenula stegovni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo