AFERA AGRAM / Sud donio odluku! Optužnica protiv Bandića se obustavlja, Pripuzova ide na doradu!

Nakon što su provedena dodatna vještačenja u slučaju Agram USKOK je podignuo novu optužnicu

28.3.2019.
13:00
VOYO logo

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo je obustaviti optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojeg se teretilo za izbjegavanje plaćanja poreza na donacije za svoju predsjedničku kampanju, čime je gradski proračun navodno oštetio za više od tri milijuna kuna, a državni proračun za više od 540 tisuća kuna.

USKOK-ovu optužnicu protiv Petra Pripuza sud je odlučio vratiti na doradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Bandića se, između ostalog, teretilo da je sa suradnicima pogodovao tvrtki Cezar, članici CIOS Grupe u vlasništvu Petra Pripuza, u dodjeli poslova oko zbrinjavanja otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su provedena dodatna vještačenja u slučaju Agram USKOK je podignuo novu optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i još sedam okrivljenika među kojima su i bivši direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić te vlasnik CIOS-a Petar Pripuz. Gradonačelnika Bandića tereti se da je pogodovao Pripuzovoj tvrtki CIOS prilikom dodjele posla zbrinjavanja otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pripuz i Bandić

U prvoj optužnici protiv okrivljenika bilo je potvrđeno sedam od deset točaka, a nakon štoje sud vratio optužnicu na doradu te su provedena financijsko-knjigovodstvena vještačenja, utvrđeno je da ipak zbog sklopljenog posla nije došlo do štete na račun Zagrebačkog holdinga. 

USKOK je morao odbaciti materijalnu korist za okrivljenike. A suđenje se nastavilo temeljem optužnice radi pogodovanja tvrtke Cezar, odnosno na činjenici da se nije raspisivao javni natječaj nego se išlo na pregovarački postupak javne nabave bez javne objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo