u zatvoru u lepoglavi / Odslužio gotovo cijelu kaznu: Kapetan Dragan zatražio od suda da ga se pusti na slobodu

RTL doznaje da je sud u Varaždinu zatražio dokumentaciju kako bi odlučivao o puštanju na slobodu Dragana Vasiljkovića

3.9.2019.
9:40
VOYO logo

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, osuđen za ratni zločin u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata, zatražio je uvjetni otpust iz zatvora, doznaje RTL. 

Županijski sud u Varaždinu i u studenom prošle godine odlučivao je o otpustu za Vasiljkovića, ali ga je odbio. Prijedlog za uvjetni otpust je tada uputio Centar za dijagnostiku u Zagrebu po službenoj dužnosti budući da je Vasiljkoviću u izrečenu kaznu od 13 i pol godina uračunato i vrijeme provedeno u ekstradicijskom pritvoru u Australiji te u istražnom zatvoru u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada će biti sjednica na kojoj će se odlučivati o zahtjevu kapetana Dragana nije poznato, no RTL doznaje da je sud u Varaždinu zatražio svu potrebnu dokumentaciju. 

Vasiljković služi kaznu u Kaznionici u Lepoglavi u trajanju od 13 i pol godina zbog ratnog zločina u Kninu i Glini. Osuđen je u rujnu 2017. na Županijskom sudu u Splitu. 

Vasiljković je temeljem zahtjeva za izručenjem koji je podnijela Hrvatska uhićen u siječnju 2006. godine u Australiji te je u ekstradicijskom pritvoru, uz kraći prekid od rujna 2009. do svibnja 2010. godine, proveo ukupno 8 godina i 9 mjeseci, a nakon što ga je Australija u srpnju 2015. godine izručila Hrvatskoj smješten je u pritvor što znači da je do sada izdržao 13 godina. Očekivani istek zatvorske kazne je krajem ožujka 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo