EKSKLUZIVNO ZA RTL / Odvjetnik shrvane obitelji Vukasović: 'Zatražili su pomoć kad su vidjeli nalaze obdukcije'

'Obitelji je vrlo teško, morali su tražiti liječničku pomoć nakon obdukcije'

27.9.2019.
19:30
VOYO logo

Na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je mjesec dana nakon smrti Kristiana Vukasovića (18) stigao nalaz obdukcije u kojem je navedeno da je uzrok smrti "najvjerojatnije zatajenje srca kao posljedice tzv. zloćudne aritmije", što obitelj i odvjetnik Vinko Ljubičić nisu dobro primili.

"Obitelji je vrlo teško, morali su tražiti liječničku pomoć nakon obdukcije, emociju intenzivno naviru. A nalaz nas nije iznenadio jer kad se sagleda u kontekstu medicinske dokumentacije, posve upućuje na neprijepornu činjenicu da je došlo do smrtne posljedice uslijed tretmana, uvjeta i ozračja u kojem je pokojni Kristian boravio", kazao je odvjetnik obitelji pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema njemu se nije u dovoljnoj mjeri odnosilo na adekvatan način, nije se poštovalo njegovo zdravstveno stanje i mjere koje su se provodile prema njemu nisu bile priklade. U konačnici je to dovelo do smrtne posljedice."

Naglasio je i što smatra najspornijim u cijelom nalazu, ali i najavio ono što će biti sljedeći koraci kako bi se obitelji barem malo olakšala nevjerojatno teška situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nalazu je sporno i što su se utvrdili krvnipodljevi po cijelom tijelu, osobito po donjim ekstremitetima, potrbušici i donjem dijelu trbuha. Sad ćemo sagledati cijelu dokumentaciju i spis sa suđenja po kojem je proglašen krivim pa ćemo odrediti daljnje zahtjeve koji su predviđeni zakonom."

Vještak je u svom mišljenju kao uzrok smrti naveo prirodnu smrt, najvjerojatnije nakon zatajenja srca zbog iznenadnog zastoja tj. zloćudne aritmije - poremećaja ritma rada srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ostaje vidjeti hoće li Tužiteljstvo provesti dodatne izvide vezano za modrice na nogama za koje je navedeno da su mogle nastati udarcima tupim tvrdim sredstvom ili udarcem nogu te za podljev na tjemenu.

* Nalaz detaljnije pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo