Postupak ide dalje / Odvjetnik Smiljane Srnec: 'Bila je spremna danas iznijeti svoju obranu, ali sve je odgođeno'

Kazao je i kako će se na odbijeni prijedlog suca žaliti Vrhovnom sudu

21.1.2020.
10:51
VOYO logo

Odvjetnik Smiljane Srnec, Krešimir Golubić, kazao je poslije nastavka suđenja na Županijskom sudu u Varaždinu kako je Smiljana bila spremna iznijeti svoju obranu. Objasnio je i zašto su se žalili na očevid koji je proveden u Palovcu u veljači 2019.

"Nad škrinjom je trebala biti obavljena pretraga. Pretraga i očevid su dvije vrlo slične dokazne radnje, no suštinska razlika među njima je da se očevid može provoditi samo u napuštenim, prirodnim i javnim prostorima. Uvijek kada se provodi radnja u zatvorenim prostorijama, odnosno u nečijem domu, mora se provesti pretraga. U ovom slučaju to nije provedeno", objasnio je odvjetnik Krešimir Golubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako će se na odbijeni prijedlog suca žaliti Vrhovnom sudu. Spomenuo je kako je stajalište obrane temeljeno na odluci Županijskog suda u Bjelovaru iz 2017. te također potvrđeno od Vrhovnog suda Republike Hrvatske, no nije otkrio o kojem se slučaju tu radi. 

"Bila je spremna iznijeti obranu, ali to je odgođeno, ne znamo na koje vrijeme. Obrana ne odugovlači postupak", objasnio je Golubić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svjedočenja Smiljane Srnec očekuje se puno - prije svega da objasni kako se tijelo njezine sestre našlo u zamrzivaču, zašto ga nitko nije vidio 19 godina, do veljače 2019. 

"Vještaci nisu odradili posao korektno"

Kazao je i kako ne može reći hoće li Smiljana iznositi sljedeći put obranu ili ne, ali će se svakako očitovati na pitanje suca hoće li ju iznijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i zašto su tražili ponovno psihijatrijsko psihologijsko vještačenje.

"Smatramo da je provedeno na nezakonit način te da vještaci nisu posao odradili korektno. Prije svega radi se o tome da je njihovo mišljenje o tome da bi optužena bila disocijalna je apsolutno promašena i temelji se na dvije činjenice iz njene prošlosti koje nisu takve snage i karakteristika da bi govorili o tome. Mislim da ju nisu pregledali u psihijatrijskoj ustanovi Vrapče na odgovarajući način i zato tražimo drugog vještaka", zaključio je Golubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Smiljana Srnec optužena je da je u ljeto 2000. ubila svoju sestru tako da joj je tupim predmetom zadala nekoliko udaraca u glavu te ju potom zatvorila u škrinju. Mrtvo tijelo Jasmine Dominić pronađeno je u veljači 2019. godine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo