Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
izvidi u tijeku

Odvjetništvo: Dokumenti kojima je Glavaš optužio zamjenika županijskog odvjetnika su krivotvoreni

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u vezi ovog slučaja zatražilo je pravnu pomoć od Srbije

Image
Foto: Pixsell
Vijesti.hr/ 3.12.2019. u 13:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu utvrdilo je da su dokumenti na koje se Branimir Glavaš pozivao kada je u Saboru prozvao zamjenika županijskog državno odvjetnika u Osijeku Miroslava Kraljevića da je sudjelovao u agresiji na Hrvatsku - krivotvoreni. 

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, povodom izjava i objava u medijima vezano za istup zastupnika u Hrvatskom saboru u odnosu na zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku iz početka ožujka 2018. godine, iz prikupljenih podataka i relevantne dokumentacije utvrdilo kako je riječ o krivotvorenim dokumentima.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu pribavilo je relevantne podatke putem Interpola te je, budući da je utvrđeno da se radi o krivotvorenim dokumentima, zatražilo međunarodnu pravnu pomoć od Republike Srbije i provodi daljnje izvide u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela krivotvorenja isprava", priopćilo je ODO u Zagrebu. 

Branimir Glavaš je, podsjetimo, u ožujku prošle godine izjavio u Saboru tijekom rasprave: "… kako danas u Osijeku, kao zamjenik županijskog državnog odvjetnika, u odjelu za ratne zločine radi osoba koja je aktivno sudjelovala u agresorskoj vojsci i napadao istok Hrvatske... ".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ova odluka Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu nadovezuje se na situaciju u Srbiji. 

Naime, Srbiju već mjesec dana potresa špijunska afera, a u srbijanskim medijima među glavnim akterima spominju se Branimir Glavaš, Dražen Letić, Nikola Kajkić, Zdravko Mamić i Luka Modrić. Letić je, prema pisanju medija, navodno falsificirao dokumente o državnom tužitelju Miroslavu Kraljeviću iz Osijeka. Nikola Kajkić dokumente je proslijedio hrvatskoj vlasti, to je Branimir Glavaš iskoristio kako bi tražio smjenu tužitelja Kraljevića, a Luka Modrić je sve to platio, tvrde u Srbiji.

Upravo se čita

Image
NOVA SEZONA

Josip razočaran u Nikolu jer je uzeo novce i odustao od 'Života na vagi': 'Mi kad smo došli s treninga rekao je da se zeznuo...'

Navode da je i njemu odgovaralo da Kraljević odstupi s funkcije jer je upravo on podignuo optužnicu za lažno svjedočenje protiv Zdravka Mamića. 

Cijela priča krenula je prošlog petka kada je srbijanska obavještajna agencija podigla kaznenu prijavu protiv Nikole Kajkića. Kajkić je sve demantirao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Luku Modrića ja osobno nisam vidio, niti se rukovao niti popio kavu i da je on sve financirao. Toliko gluposti i laži", rekao je predsjednik Nacionalnog sindikata policije, Nikola Kajkić.

Vijesti.hr/ 3.12.2019. u 13:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
slučaj iz međimurja

Kažnjen s 10 tisuća kuna jer je zaražen koronom šetao ulicom, no DORH traži da ga se strpa u zatvor

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba