čovjek blizak bandiću / Oglasio se Pripuzov odvjetnik: 'Indikativno je da je uhićen neposredno pred drugi krug izbora'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Iz CIOS-a tvrde da se radilo o realnom poslu i realnim fakturama, a policija da se radi o fiktivnim fakturama', kaže Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo

31.5.2017.
12:32
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Nalog za uhićenje suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza je izdan, kako se neslužbeno doznaje, jer je njegova tvrtka od nekoliko dobavljača kupovala sirovine koje je plaćala gotovinom, a policija sumnja da je na taj način izvlačio novac i izbjegavao plaćanje poreza.

Image
izvlačio novac iz cios-a? /

Djelatnici PNUSKOK-a upali u kuću i ured Petra Pripuza: uručeno mu rješenje o uhićenju!

Image
izvlačio novac iz cios-a? /

Djelatnici PNUSKOK-a upali u kuću i ured Petra Pripuza: uručeno mu rješenje o uhićenju!

Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo tvrdi da je riječ o "šupljim optužbama", a indikativnim smatra i da je Pripuz, kojega se povezuje sa zagrebačkim gradonačelnikom MilanomBandićem, uhićen neposredno pred drugi krug lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unutar godinu dana policija je prikupila više od 100 tisuća stranica dokumentacije iz CIOS-a, jer je CIOS od pet ili šest tvrtki kupovao otpad u vidu starih automobila i sličnog otpada na što je uredno plaćen PDV. Te su tvrtke gotovinom plaćale ljudima koji se bave sekundarnim sirovinama, međutim policija tvrdi da su to bili fiktivni računi i da su na taj način izvlačili gotovinu iz CIOS-a da bi izbjegli plaćanje poreza", kazao je Nobilo Hini.

Dodao je da je, s druge strane, CIOS dokazivao da je sva ta roba fizički zaprimljena, prevezena, obrađena te dalje prodana čeličanama i željezarama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo tijekom postupka kako će se stvar rasplesti. Iz CIOS-a tvrde da se radilo o realnom poslu i realnim fakturama, a policija da se radi o fiktivnim fakturama", zaključio je Nobilo.

Pripuzu je, u srijedu ujutro u bolnici uručeno rješenje o uhićenju, nakon čega su uslijedile pretrage njegova doma i tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pretresa Uskok će najvjerojatnije donijeti rješenje o pokretanju istrage, a ukoliko za Pripuza zatraži određivanje istražnog zatvora o tome će odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Rješenje o uhićenju Pripuzu je, prema Nobilovim riječima, predano u 6 sati ujutro, no on se i dalje nalazi u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripuz je zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem optužen i u aferi Agram zbog sumnjivih poslova njegove tvrtke s gradom, no ta optužnica još nije sudski potvrđena.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo