SLUČAJ IVANA ĐAKIĆA / Oglasio se županijski DORH, a Vlada poručila: 'Najoštrije osuđujemo takav govor mržnje'

Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje takav govor mržnje i poticanje netrpeljivosti

8.1.2019.
16:20
VOYO logo

''Slijedom objave Ivana Đakića na društvenim mrežama, Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje takav govor mržnje i poticanje netrpeljivosti. U tijeku je i postupanje nadležnih institucija'', priopćeno je iz Banskih dvora.

A oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru priopćivši povodom zaprimljenih novinarskih upita da je ''Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici, nakon sinoć zaprimljene dojave policije o objavi na Facebook profilu jednog hrvatskog državljanina na kojoj su objavljeni fotografija i tekst koji upućuju na sumnje na počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325. Kaznenog zakona u odnosu na srpsku nacionalnu manjinu, jutros održalo sastanak s policijom i dalo nalog za provođenje izvida''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''O rezultatima izvida kao i o državnoodvjetničkoj odluci u predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena'', poručili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru istaknuvši da ''Državno odvjetništvo ovim priopćenjem ujedno odgovara i na prozivanja o nepostupanju po službenoj dužnosti''.

Podsjetimo, Ivan Đakić jučer na svojem Facebooku objavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić",  napisao je 22-godišnjak uz fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom jučerašnje večeri na njegov je ispad reagirao i HDZ porukom kako oštro osuđuju takav govor mržnje te da će protiv njega pokrenuti stegovni postupak, a njegov otac saborski zastupnik i čelnik HVIDRA-e Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina na  te se ispričao i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta”,

Njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina. "U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Đakić u utorak se iščlanio iz HDZ-a u svome stranačkom ogranku u Virovitici, potvrđeno je Hini, a njegov otac, koji je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, smatra to činom priznanja pogreške.

"Njegovo današnje istupanje iz stranke smatram činom priznanja ove velike greške te shvaćanja težine ovog nemilog čina”, stoji u reakciji Đakića poslanoj Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo