TRAGIČAN SLUČAJ U VINKOVCIMA / Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu o porođaju koji je potresao Hrvatsku

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru pokrenulo je istragu o tragičnom slučaju u tamošnjem rodilištu. Protiv liječnika koji je obavio tragični porođaj obitelj je podignula i kaznenu prijavu DORH-u

19.2.2016.
19:09
VOYO logo

Dvadeset dana od tragičnog slučaja, Matea Janković dobila je rodni list i obdukcijski nalaz svog mrtvorođenog djeteta što je oživjelo bolne rane. Tugu je potom prevladala ljutnja jer nije zadovoljna navedenim podacima u jednom i drugom listu.

"Ima ime majke, ime oca djeteta, da bi dolje na rodnom listu pisalo da je dijete mrtvorođeno, na drugom papiru koji sam dobila piše moje ime i prezime da sam ja majka djeteta, a ime djeteta je mrtvorođeno. Dva papira koja se ne poklapaju. Zgoržena sam!", kaže Matea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete je satima rađala u mukama, a liječnika, koji je kako kaže, odbio traženi carski rez, optužuje za nemar. Obitelj ga je prijavila DORH-u, a zbog cijelog slučaja istragu je pokrenulo i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

"Odmah po saznanju na sumnju da je u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima nesavjesnim postupanjem liječnika pri porođaju došlo do smrti djeteta, naložili smo provođenje izvida. Ujedno,zatražena je relevantna dokumentacija radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do smrti djeteta, a time i moguće kaznene odgovornosti", poručuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čisto nam je drago da se nešto počelo raditi u ovoj državi. Ne želim da itko ostane bez posla, ali očito je da nešto ne štima u sustavu zdravstva", kaže ogorčeni Matein otac Zlatko Bošnjak.

Iako je bez odugovlačenja smijenjen sanacijski upravitelj vinkovačke bolnice, moguća kaznena odgovornost samo jednog liječnika, na bolnicu je navukla stigmu koju će teško skinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravda, iako spora, ipak stiže. Početkom sljedećeg tjedna inspekcija Ministarstva zdravlja istražit će sve o vođenju porođaja, koji je potresao Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo