Snage su na terenu / Opet gori na Jadranu: Četiri kanadera gase požare iznad Klisa i na Dugom otoku

Image
Foto: MORH

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone do 11. kolovoza 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 26 požara

12.8.2020.
17:00
MORH
VOYO logo

Razbuktala se vatra iznad Klisa te na Dugom otoku. Četiri Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u akcije gašenja dva požara.

Na požarištu na lokaciji Konjsko iznad Klisa u Splitsko-dalmatinskoj  županiji djeluju dva Canadaira, a istovremeno dva su Canadaira upućena na novi požar Sakarun na Dugom otoku u Zadarskoj županiji. Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne će snage preusmjeravati snage i djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja)  do zaključno 11. kolovoza 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 26 požara (14 u Šibensko-kninskoj, sedam u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko  170 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 5800 tona vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz gašenje požara provedeno je i 18 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio angažiran osam puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo