pobjegli sa 770.000 kn / Opljačkali zaštitarski kombi kod Osijeka: Trojicu razbojnika terete za pokušaj ubojstva

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Osumnjičeni su, prema sumnjama tužiteljstva, 21. listopada na cesti između Koprivne i Hrastina zapucali na dvojicu zaštitara

30.10.2019.
16:08
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Protiv trojice mladića osumnjičenih da su prije desetak dana kod Osijeka opljačkali kombi s novcem te iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara, osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu. Terete ih za pokušaj teškog ubojstva pri razbojstvu.

Osumnjičeni su, prema sumnjama tužiteljstva, 21. listopada na cesti između Koprivne i Hrastina zapucali na dvojicu zaštitara u namjeri da ih ubiju i oduzmu im sve stvari i novac. Maskirani i naoružani presreli su zaštitarski kombi u kojem se prevozio utržak iz obližnjih trgovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi su da su ispalili rafal iz automatskog oružja nepoznate marke u smjeru vozila i zatim izvukli zaštitare kojima su oduzeli službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak od 770.000 kune.

Jedan od zaštitara pritom je ranjen na više mjesta u obje potkoljenice, a drugom je prostrijeljena lijeva natkoljenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući pravodobnoj liječničkoj intervenciji, ranjeni zaštitari su ostali živi, izvijestilo je tužiteljstvo na svojim internetskim stranicama.

Jedan od osumnjičenika uhićen je dan nakon pljačke, a ostala dvojica uhićena su u četvrtak. Dvojici osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja nedjela, a trećem zbog opasnosti od bijega, ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja nedjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo