incident u splitu / Optužen 22-godišnji napadač na Brunu Marića, za još najmanje četvero suučesnika se još traga

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tužiteljstvo je predložilo da se protiv osumnjičenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti da na slobodi ne ponovi nedjelo

15.11.2016.
13:55
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg napadača na nogometnog suca Brunu Marića kojeg tereti za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.

Tužiteljstvo je predložilo da se protiv osumnjičenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti da na slobodi ne ponovi nedjelo, dok se još traga za najmanje četiri osobe koje su u dogovoru s njim sudjelovale u tom napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarca terete da je 11. listopada 2016. u popodnevnim satima maskiran kapom, šalom i kapuljačom prišao 44-godišnjem Mariću u stobrečkom restoranu 'Epetium' gdje ga je, u nakani da ga teško ozlijedi, udario metalnom vatrogasnom mlaznicom po glavi i tijelu. Ostali napadači za kojima se još traga su prema sumnjama tužiteljstva za to vrijeme udarali suca metalnim šipkama po rukama i nogama.

Nakon što je Marić od udaraca pao na pod, okrivljenik ga je ponovno udario po glavi i tijelu pri čemu ga je lakše ozlijedio. Mariću su u konačnici liječnici uočili krvne podlijeva na glavi, leđima kod lopatica i na hrptima šaka te oguljotine lijeve šake i lijevog koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan kasnije Marić je napad u restoranu, gdje je bio u društvu s odvjetnikom Vladimirom Gredeljem, nazvao 'pokušajem likvidacije'. Dodao je kako bi povod za napad moglo biti nezadovoljstvo njegovim suđenjem 'u nekim utakmicama'. Otkrio je i da je nosio pištolj za koji ima dozvolu, ali da ga nije vadio prilikom napada.

Marić je nakon napada prevezen u splitsku bolnicu, gdje ga je čuvala policija, dok su napadača zadržali i policiji predali gosti i osoblje restorana. U potrazi za ostalim sudionicima policiji bi mogli biti od koristi mogući tragovi na šipkama i drvenim palicama koje su maskirani napadači bacili prije nego što pobjegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo