potresni iskazi / Optuženi gorko plakao dok je slušao iskaz majke ubijene: 'Zvučala je sretno 20 minuta prije smrti'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izricanje presude očekuje se danas u 9.30 sati

9.4.2019.
8:08
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Prošla su tri mjeseca od prethodnog suđenja 25-godišnjem Splićaninu Bruni Bajriću zbog ubojstva s neizravnom namjerom svoje 22-godišnje Anice Ćurić u studenom 2016. godine.

Bio je osuđen na 10 godina zatvora jer je 28. studenoga 2016. godine, oko 23 sata, u stanu u Slavonskoj ulici iz pištolja "mauser werke parabellum", kalibra 9 mm, koji je imao pet metaka u okviru, ispalio jedan metak u grudi svoje djevojke, svjestan da je može usmrtiti i pristajući na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Vrhovni je sud ukinuo presudu suca Lozine zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

'To dijete je umiralo na mojim rukama'

Iznošenjem obrane na splitskom Županijskom sudu u ponedjeljak je okončano ponovljeno suđenje na kojem se Brunu Bajriću (25) iz Splita sudi zbog zbog ubojstva s neizravnom namjerom svoje djevojke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo su svjedočili Bajrićevi roditelji, Nikola i Nina. Nikola Bajrić ostao je pri tvrdnji da mu je sin, nakon što se tragedija dogodila, rekao da je "ušao spremiti pištolj i da ne zna kako je opalio".

"To dijete je umiralo na mojim rukama, sigurno je nije namjerno ubio, volio ju je i stalno su bili zajedno", kazao je Bajrićev otac, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajrićeva majka posvjedočila je da je njen sin zbilja volio Anicu te da su često znale razgovarati o planovima, djeci i obitelji. Kazala je da je Anicu jako voljela.

"Ne mogu vam opisati kako mi je teško i koju bol osjećam i zbog nje i zbog svog sina", plačući je govorila Bajrićeva majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi plakao slušajući iskaze

Bruno Bajrić gorko je zaplakao kad je sudac Živaljić čitao iskaz majke Merice u kojem je rekla, među ostalim, rekla da je Bruno, kad su se njih dvoje zafrkavali na račun religije odnosno da će, ako se uzmu, on morati preći na katoličanstvo, rekao: "Kud moja Anica, tu i ja" i da je 20-ak minuta prije nenadane smrti preko telefona zvučala sretno i zadovoljno, piše Slobodna Dalmacija.

Bajrićev odvjetnik Željko Gulišija je istaknuo da će dokazati da se ovdje radi o nesretnom slučaju ili, u najgorem slučaju, prouzročenju smrti iz nehaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo, djevojka zvala svoju majku desetak minuta prije tragedije i bila je sretna i razdragana. Drugo, djevojčin DNK pronađen je na mecima koji su ostali u spremniku. Treće, u ustima cijevi pištolja nađen je njezin DNK, a kako prilikom ispaljenja nastaje temperatura od 1300 stupnjeva koja briše sve tragove, očito je da je taj trag nastao nakon ispaljenja. I četvrto, biološko-balistički tragovi ukazuju na nesretan slučaj", kazao je Gulišija

Podsjetimo, Bajrića je u prvom suđenju Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Slavka Lozine osudilo na deset godina zatvora, no Vrhovni je sud tu odluku ukinuo. Izricanje presude očekuje se danas u 9.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo