Suze liju plave oči... / Optužnica: Bivši gradonačelnik i saborski zastupnik plakao pred kamerama zbog prijetnji. USKOK tvrdi da je sve namješteno

Image
Foto: Screenshot Mnovine

Podignuta je optužnica protiv Kovača, policajca i muškarca kojega su navodno angažirali da inscenira prijeteće poruke uoči lokalnih izbora

29.3.2022.
11:02
Screenshot Mnovine
VOYO logo

Uskok je u utorak podigao optužnicu protiv bivšeg čakovečkog gradonačelnika i SDP-ovog saborskog zastupnika Stjepana Kovača, međimurskog policajca Marija Severa te Damira Ledenčana kojega su navodno angažirali da inscenira prijeteće poruke Kovaču uoči posljednjih lokalnih izbora.

Riječ je o trojcu uhićenom istovremeno s međimurskim županom Matijom Posavcem osumnjičenom za primanje mita i trgovanje utjecajem, no taj se krak istrage nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je u utorak, ne navodeći identitete, izvijestio da je optužnicu protiv Kovača, Severa i Ledenčana podigao pred zagrebačkim Županijskim sudom zbog trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom nedjelu.

Image
tko je Stjepan Kovač /

SDP-ovac čije suze istražuje i USKOK: Uvijek 'na pravoj strani', optuživao premijera da bi za vlast učinio baš sve...

Image
tko je Stjepan Kovač /

SDP-ovac čije suze istražuje i USKOK: Uvijek 'na pravoj strani', optuživao premijera da bi za vlast učinio baš sve...

Gradonačelnika terete da je od međimurskog policajca zatražio da otkrije identitet osobe koja je izradila internetsku stranicu na kojoj su objavljeni navodi koje je doživio kao klevetničke i uvredljive, ali i štetne za kampanju na svibanjskim lokalnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi inscenirali prijetnju Kovaču, što se progoni po službenoj dužnosti, policajac je angažirao trećeokrivljenog Damira Ledenčana koji je Kovaču poslao šest SMS prijetećih poruka, uključujući i prijetnje smrću.

Kovač je potom zbog prijetnji prijavio nepoznatog počinitelja policiji, a taj je slučaj preuzeo osumnjičeni policajac kojega terete da je nakon utvrđenja mogućeg tvorca internetske stranice s rezultatima upoznao gradonačelnika koji je od načelnika Policijske uprave zahtijevao žurni dovršetak obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga Kovač je navodno tražio da se prije okončanja drugog kruga izbora za gradonačelnika Čakovca protiv tvorca internetske stranice nadležnom državnom odvjetništvu podnese posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave zbog prijetnje te da se podaci o tome priopće javnosti kako bi pridobio naklonost potencijalnih birača.

Gradonačelnik je potom u javnosti tijekom izborne kampanje u svibnju ustvrdio da je žrtva prijetnji te da se počinitelja tog kaznenog djela može dovesti u vezu s jednim od njegovih protukandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajca terete i da je od travnja 2019. do ožujka 2020. jednoj osobi odao da se nad njom i više drugih provode posebne dokazne radnje zbog utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja vezano za trgovinu rabljenim vozilima, ali i dojavljivao podatke o policijskim radnjama, uključujući i obavijest o planiranom vremenu realizacije istraživanja.

Zbog toga su dvije osobe uništile dio dokaza koji ih povezuju s kriminalnim radnjama, dok je jedna osoba prije uhićenja sakrila dio vozila nabavljenih djelovanjem zločinačkog udruženja kako bi izbjegla njihovo oduzimanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo