epilog mise u sirobuji / Optužnica protiv vjernika iz okolice Splita: Napali i ozlijedili novinarku i uništili joj mobitel

Image
Foto: PIXSELL

Incident se dogodio na uskrsnoj misi koja se nije smjela održavati zbog mjera protiv zaraze koronavirusom

2.6.2020.
9:37
PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 53-godišnjaka i 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su počinili navedena kaznena djela 12. travnja 2020. kad je novinarka jednog internetskog portala mobitelom snimala misu u mjesnoj crkvi u Splitu koja se održavala unatoč zabrani javnih okupljanja i o tome izvještavala javnost izravnim emitiranjem te snimke na portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vratima joj prikliještili ruku /

Nasilje u Splitu! Napadnuta novinarka za RTL: 'Ruka srećom nije slomljena, samo je natučena'

Image
vratima joj prikliještili ruku /

Nasilje u Splitu! Napadnuta novinarka za RTL: 'Ruka srećom nije slomljena, samo je natučena'

21-godišnjaka se tereti da je snažno udario novinarku po desnoj ruci i tako joj izbio mobitel koji je pao na tlo, a zatim ju je, prigovarajući joj što snima misu, izgurao iz crkve iako ga je upozorila da ondje radi svoj posao, priopći je DORH.

Kada je pokušala ponovno ući u crkvu kako bi došla do svog mobitela koji joj je sredstvo rada, 53-godišnjak joj je priječio ulazak u crkvu te je, tereti ga se, povukao krilo crkvenih vrata i tako joj prikliještio desnu ruku između vrata i okvira pri čemu je ona zadobila laku tjelesnu ozljedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugookrivljenika se tereti da je potom bacio navedeni mobitel na plato ispred crkve čime mobitel više nije bio u funkciji pa je novinarki prouzročio štetu u iznosu od najmanje tri tisuće kuna, a opisanim postupanjem okrivljenici su joj, tereti ih se, onemogućili daljnje medijsko izvještavanje.

U optužnici je predloženo da sud u cijelosti oštećenici dosudi imovinskopravni zahtjev na način da drugookrivljenika obveže da joj isplati iznos od tri tisuće kuna u roku od dva mjeseca od pravomoćnosti presude te je također predloženo da sud okrivljenicima produlji mjere opreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Josip Delaš, župnik u splitskoj Sirobuji održavao je mise unatoč zabrani zbog koronavirusa.

Na uskrsnoj misi se dogodio incident, nakon što su vjernici napali novinare. Prvo su ih stjerali iz crkve, izbivši i mobitel iz ruke novinarki Živani Šušak Živković s Dalmatinskog portala, a zatim joj vratima prikliještili ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnik je pritom galamio na novinare: "Đava vas odnija! Đava vas odnija!".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo