Arsenal hladnog oružja / Optužnica Splićaninu: Ubo čovjeka nožem oštrice duljine 20 cm, u džepovima mu našli 4 noža, u ruksaku 10

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Policiju je sam zvao, požalio se da je napadnut i uboden, a kad su ga odveli u bolnicu, policajci su tamo zatekli kako operiraju njegovu žrtvu

9.9.2022.
12:35
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu traži da se 60-godišnjaku koji je u lipnju ubodom noža umalo ubio čovjeka, produži istražni zatvor, objavljeno je u priopćenju DORH-a, kao i to da je protiv okrivljenoga podignuta optužnica zbog pokušaja ubojstva.

Posebno je zanimljivo što ŽDO Split objašnjava zahtjev za produljenjem istražnog zatvora opasnosti od toga da okrivljenik boravkom na slobodi dovrši ili počini isto ili teže kazneno djelo. Drugim riječima, tužiteljstvo u Splitu kaže da bi okrivljenik, ako bi ga se pustilo da kazneni postupak prati sa slobode, mogao ubiti svoju žrtvu iz lipnja. Ili nekoga…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tragedija u oroslavju /

Muškarac ubijen nožem stotinjak metara od svoje kuće, napadač uhvaćen u šumi: 'Čuli smo - dokle više, majku mu!'

Image
tragedija u oroslavju /

Muškarac ubijen nožem stotinjak metara od svoje kuće, napadač uhvaćen u šumi: 'Čuli smo - dokle više, majku mu!'

Bez obzira na to što su liječnici u noći sa 12. na 13. lipnja uspjeli spasiti tri godine mlađeg muškarca kojega je ovaj te večeri probo nožem oštrice duge čak 20 centimetara, riječ je bila o nesvakidašnjem slučaju iz crne kronike.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je 14. lipnja da su njeni kriminalistički istražitelji utvrdili da je 60-godišnjak (novinari su doznali da je riječ o izvjesnom S. P.) kojega se sumnjičilo da je u nedjelju 12. lipnja u 21.30 u ulici Mike Tripala nožem onakvih dimenzija ubo u trbuh izvjesnog S. T., a Slobodna je tada doznala da je riječ o poznatom boksačkom treneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se neslužbeno pisalo, da su se dvojica sukobila nakon što je S. T. izlazio automobilom iz garaže ispod hotela "Atrium". S. P. se, pak, vraćao iz Brodogradilišta Split gdje je radio kao zaštitar. I kad su se sreli, nisu se mogli složiti oko toga tko ima prednost u prometu.

Došlo je do svađe, iz pisanja Slobodne može se zamisliti da je bilo i psovki, a potom…:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boksački je trener tad zaustavio automobil i izišao iz vozila, da bi S. P. gotovo trenutačno izvadio nož dužine oštrice oko 20 centimetara te ga je, po izjavama nekih svjedoka, bez puno razmišljanja zario u trbuh svog suparnika."

Policiju je zvao upravo S. P. kako bi im rekao da je napadnut, pri čemu je i on sam pretrpio ubodnu ranu u bedro, duboku nekoliko centimetara. Došavši na mjesto sukoba, policajci su ga odveli u bolnicu, e da bi tamo doznali da se liječnici upravo bave nešto ranije pristiglim, puno teže ranjenim S. T.-om kojemu pokušavaju sanirati ubodnu ranu u trbuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije puno trebalo policajcima da povežu ovu dvojicu ozlijeđenih. Daljnja istraga trebala bi pokazati je li zaštitar ozljedu bedra zaista zadobio u naguravanju sa žrtvom držeći nož u ruci ili je možda, nakon svega, sam sebe namjerno ozlijedio kako bi se prikazao kao žrtva napada", pisala je Slobodna.

Tada se doznalo i to da je policija kod 60-godišnjeg S. T. po džepovima pronašla četiri, a u ruksaku još deset noževa, pa su ga policajci predali policijskom nadzorniku, da bi ubrzo splitsko tužiteljstvo za njega zatražilo i dobilo istražni zatvor, čije produženje sada opet traži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo