Nekretnine uz Jadran / FOTO Osim Šegote, uhićenog bivšeg Bandićevog šefa groblja, uhićena mu je i sestra. Ovo je imovina njene tvrtke, prihodi...

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell

Istražitelji navodno imaju teoriju da sve ima veze i s tvrtkom koju je vodio donedavno tragično stradali poduzetnik

14.7.2021.
16:59
Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

Od petero njih koje je danas uhitio USKOK, dvoje su brat i sestra Šegota, odnosno bivši direktor Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota i njegova sestra Tamara.

Image

Policija dovodi Patrika Šegotu na pretres njegova stana u Slovensku ulicu

Image

Policija dovodi Patrika Šegotu na pretres njegova stana u Slovensku ulicu

Index je istražio Tamaru Šegotu, računajući da je riječ o vlasnici i direktorici tvrtke Notitia, male tvrtke za consulting iz Osijeka, te je pronašao devet nekretnina u njenom vlasništvu. Indeks navodi da policija i USKOK polaze od sumnje da je sestra Šegot preko svoje tvrtke pomagala svom bratu u pogodovanju s javnim nabavama i zloupotrebama položaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Index je tvdio da je Notitia osnovana u lipnju 2017. godine i da ju je Tamara Šegota preuzela od Denija Filipova iz Zagreba u svibnju 2018. 

Temeljni kapital tvrtke je 36.000 kuna, već prve godine imala je prihod od milijun kuna i dobit od 785.8 tisuća kuna,  2018. imala je dobit od 610.6 tisuća kuna, 2019. godine i opet dobit u plusu, sada 552.7 tisuća kuna, da bi prošlu godinu zaključila s dobiti od 65.1 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka nije imala zaposlenih, primjećuje Index.

Ali zato je tvrtka imala nisku nekretnina. Indeks je pronašao poslovni prostor u Omišlju, zatim jednu oranicu u Omišlju, pa dvije garaže u Zagrebu, a osim toga još i veći broj zemljišta u okolici Dubrovnika, u Općini Župa dubrovačka i u predjelu Soline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemljišta su kupljena početkom 2018. godine, a tu je i kuća od 284 metara četvornih s okućnicom od ukupno 776 metara četvornih, također u okolici Dubrovnika, u Solinama, koja je kupljena još 2017. Većina zemljišta nalazi se iznad Jadranske turističke ceste, u predjelu Soline, u Župi dubrovačkoj.

Indexov Ilko Ćimić primijetio je u zemljišniku i to da dio kupljenih nekretnina osporava Dubrovačka biskupija koja traži povrat dijela zemljišta. On je primijetio i da se ova tvrtka upisala na dio nekretnina u vlasništvu tvrtke Prigorac-građenje iz Sesveta, i to zbog osiguranja tražbine od 2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Notitia u četiri godine poslovanja imala je najveći prihod od 2 milijuna kuna, i to 2018. Te godine imali su dobit od 264 tisuća kuna.

Članak na Indexu objašnjava podatke iz predstečajne nagodbe tvrtke Prigorac-građenje i otkriva da je ta tvrtka tijekom 2020. angažirala Notitiju za savjetničke usluge vezane oko nabave gospodarskih vozila i "realizaciju bankovnih garancija" za poslove ove tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstečajnoj nagodbi Prigorac-građenje nije dostavilo zatraženu dokumentaciju, odnosno specifikaciju usluga koje su ispostavljene tvrtki Notitia te "niti jedan vjerodostojan dokument kojim se dokazuje da su usluge stvarno izvršene", citira Indeks.

USKOK je sada zainteresiran baš za poslove Šegote s tvrtkom Prigorac-građenje koju je vodio preminuli Nenad Bukovec, koji je nedavno počinio samoubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bukovec je, sumnjaju istražitelji, imao dogovor sa Šegotom da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuju Gradska groblja kao podružnica Holdinga. Riječ je o nekoliko Bukovčevih građevinskih firmi koje su dobivale poslove od Gradskih groblja. 

Drugi dio dogovora bile su četiri kućice za prodaju cvijeća ispred Mirogoja. Bukovac je, sumnja se, dogovarao sa Šegotom da se mjesta za te kućice ispred groblja dodijele firmama iza kojih se zapravo krije on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tim tezama istražitelja USKOK-a, kao nagrada za sve ovo Šegoti je preko Notitije, firme njegove sestre, čiji se uredi u Osijeku danas također pretražuju, sagrađena kuća s bazenom na Krku, a dobio je i dio dobiti od građevinskih radova koji su dogovoreni u korist Bukovčevih tvrtki.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo