suđenje za zlouporabu povjerenja / Osječkom poduzetniku Tadiću ukinut istražni zatvor nakon polaganja dva milijuna kuna jamčevine

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

S obzirom da je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu za Tadićem je raspisana tjeralica te Europski uhidbeni nalog

20.10.2020.
14:49
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Poduzetniku Dragi Tadiću, kome se od nedavnog povratka iz BiH sudi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, osječki Županijski sud ukinuo je istražni zatvor nakon uplate dva milijuna kuna jamčevine i upisa založnog prava od milijun kuna na nekretnini njegove supruge.

Uplaćena jamčevina

Tijekom rasprave na Županijskom sudu Tadićev branitelj je predočio dokumentaciju o uplaćenoj jamčevini u gotovom novcu od dva milijuna kuna i rješenje Zemljišno-knjižnog odjela osječkog Općinskog suda kojim je upisano založno pravo na nekretnini Tadićeve supruge radi osiguranja novčane tražbine od milijun kuna, izvijestio je Županijski sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je to bilo sukladno prošlotjednom rješenju izvanraspravnog vijeća obrana je odmah predložila ukidanje istražnog zatvora protiv Tadića, a tužiteljstvo se nije protivilo. 

Tadić je na sudu morao obećati da bez odobrenja suda neće napustiti prebivalište u Osijeku, da se neće kriti i da će se uredno odazivati sudskim pozivima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon bijega u BiH u listopadu 2018. Tadić je uhićen 29. rujna 2020. na graničnom prijelazu između BiH i Hrvatske, nakon što je stupio na hrvatski teritorij te je doveden u osječki zatvor, a 30. rujna mu je na osječkom Županijskom sudu počelo suđenje za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Image
ušao na teritorij rh /

Na granici s BiH uhićen je Drago Tadić, kojem se trebalo suditi u odsutnosti zbog afere Osijek Koteks

Image
ušao na teritorij rh /

Na granici s BiH uhićen je Drago Tadić, kojem se trebalo suditi u odsutnosti zbog afere Osijek Koteks

U ožujku 2019. protiv Tadića, kao bivšeg predsjednika Uprave tvrtke "Osijek Koteks" te predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke, austrijskog državljanina Dietmara Aluta-Oltyana, podignuta je optužnica zbog sumnji da su zlouporabama ovu osječku tvrtku oštetili za više od 15 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu za Tadićem je raspisana tjeralica te Europski uhidbeni nalog, a određen mu je i istražni zatvor.

Tadić je pobjegao u BiH nakon što je pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se izmijenila prvostupanjska osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratne zločine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo