USKOK OBJAVIO / Osumnjičeni u afera INA megavatsat plina plaćali 19 eura, pa ga prodavali dalje po 11 puta većoj cijeni

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Tvrtka Šurjaka i Husića, u 2021. i 2022. Ini je za plin platila nešto više od 242 milijuna kuna, a s obzirom na to da su ostvarili dobit od 1,3 milijuna kuna Inu su oštetili za više od milijardu kuna

28.8.2022.
19:01
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Petorica osumnjičenih za malverzacije s prodajom plina ispitani su te se čeka odluka suca istrage o određivanju istražnog zatvora.

U međuvremenu je Uskok izvijestio da su Damir Škugor, Goran Husić, Josip Šurjak, Marija Ratkić i Škugorov otac od lipnja 2020. do jučer zaradili gotovo 850 milijuna kuna te oštetili INA-u za više od milijardu kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Škugor je kao direktor Inine Službe za trgovinu prirodnim plinom sredio da tvrtka Husića i Šurjaka preko Plinare istočne Slavonije i neposredno od Ine kupuje plin po fiksnoj cijeni i "neovisno o promjenama na svjetskom tržištu" za 19,46 eura po megavatsatu, naveo je Uskok.

Onda su taj plin prodavali inozemnom kupcu po tržišnim cijenama koje su dosezale i do 210,26 eura po megavatsatu. Dakle, gotovo 11 puta skuplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AFERA INA /

USKOK objavio detaljno priopćenje: Traže istražni zatvor za sve osumnjičene

Image
AFERA INA /

USKOK objavio detaljno priopćenje: Traže istražni zatvor za sve osumnjičene

Škugor je ugovor s tom tvrtkom sklopio "bez zaštitnih klauzula", naglasio je USKOK, dodavši da su osumnjičeni takvim “modelom poslovanja” ostvarili dobit od oko 171 milijun eura – odnosno gotovo 1,3 milijardu kuna.

Tvrtka Šurjaka i Husića, u 2021. i 2022. Ini je za plin platila nešto više od 242 milijuna kuna, a s obzirom na to da su ostvarili dobit od 1,3 milijuna kuna Inu su oštetili za više od milijardu kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je istaknuo da su osumnjičeni nelegalno zaradili najmanje 848 milijuna kuna, a tu su zaradu podijelili tako da je Škugor dobio oko 482 milijuna, Husić najmanje 92,6 milijuna kuna, Šurjak gotovo 69 milijuna kuna, a tvrtka OMS upravljanje nešto više od 204 milijuna kuna, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo